Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Στην κορυφή με ανατροπή η Αρσεναλ


Ο Τόμας Ροσίτσκι πετυχαίνει το γκολ της Αρσεναλ που άνοιξε το δρόμο της ανατροπής Η Αρσεναλ νίκησε τη Μπόλτον για δεύτερη φορά σε τέσσερις μέρες, με 4-2 αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας με ίδια διαφορά τερμάτων με την Τσέλσι, αλλά καλύτερη επίθεση.
Πάντως το παιχνίδι ήταν δύσκολο και φάνηκε να... "στραβώνει" αφού η Μπόλτον προηγήθηκε 2-0! Στο 7' ο Γκάρι Κέιχιλ με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ και στο 28' με πέναλτι ο Ματ Τέιλορ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Το πέναλτι έκανε ο Ντενίλσον στον Λι.
Η Αρσεναλ κατάφερε να μειώσει στο 43' με σουτ του Τόμας Ροσίτσκι και την βοήθησε να μπει αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 52' ο Σεσκ Φάμπρεγκας με ατομική ενέργεια έκανε το 2-2, αλλά είχε προηγηθεί φάουλ του Γκαλάς στον Μαρκ Ντέιβις, που ο Γουάιλι δεν έδωσε αν και ήταν για κάρτα!
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και δίκαια, ενώ ο Ντέιβις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες με υποψία κατάγματος στον αστράγαλο!
Στο 65' ο Τόμας Βερμάλεν με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-2, και ενώ η πολύ καλή Μπόλτον προσπάθησε να ισοφαρίσει, στο 85' ο Αντρέι Αρσάβιν σε γρήγορη επίθεση πέτυχε το τελικό 4-2.

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε 2-0 της Τότεναμ, σε ένα παιχνίδι μάλιστα καθοριστικό για την τετράδα!
Μόλις στο 6' ο Ντιρκ Κάουτ από πάσα του Ακουιλάνι άνοιξε το σκορ και βοήθησε τη Λίβερπουλ να διώξει το άγχος.
Η Τότεναμ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δεν ήταν απειλητική, ωστόσο το άγχος έμεινε μέχρι τις καθυστερήσεις.
Τότε ο Μπασόνγκ ανέτρεψε τον Ενγκόνγκ και ο Κάουτ έκανε το 2-0.
Από τους καλύτερους παίκτες της Λίβερπουλ ήταν ο Σωτήρης Κυργιάκος, που έπαιξε σε όλο το παιχνίδι και είχει ευκαιρία να σκοράρει και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: