Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Αν έδειχνε κόκκινη θα χάναμε την γκολάρα...!

Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αν έδειχνε κόκκινη θα χάναμε την γκολάρα...
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη μέχρι που δέχτηκε το πρώτο γκολ. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από το γκολ και μετά.
Μη φανταστείτε όμως κάτι το ιδιαίτερο. Παίκτες παθιασμένοι, μπιζαρισμένοι από την εξέδρα που έτρεχαν ασταμάτητα κι έπεφταν με δυναμισμό πάνω στην μπάλα. Η ΑΕΚ έχει προφανή αδυναμία να μπει στην μεγάλη περιοχή. Της λείπουν κλασσικοί εξτρέμ με ποιότητα.

Ο Λίνεν φρόντισε και σωστά να φράξει το δρόμο στη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού με Γιούρκα και Σισοκό. Το πέτυχε και σε συνδυασμό με το δυναμικό παιχνίδι του Μητρόπουλου και του Φέτση στη μεσαία γραμμή έδινε την εντύπωση μιας σχετικής κυριαρχίας χωρίς ωστόσο να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Καρνέζη.
Φαινόταν πως το ματς θα κρινόταν σε μια φάση, σε ένα λάθος. Το έκανε παιδιάστικα ο Κουτρουμπής αντί να πετάξει την μπάλα άουτ. Η σέντρα του μέχρι εκείνη την ώρα εξαφανισμένου Ζέκα ήταν εξαιρετική κι ο Βιτόλο που το έχει "ελάττωμα" να τα βάζει σε ντέρμπι νίκησε τη δεύτερη φορά τον Κωνσταντόπουλο.

Η ΑΕΚ έχασε αμέσως μετά την καλύτερη ευκαιρία της που ήταν δώρο του Πίντο. Ο Κατίδης πλάσσαρε άουτ και η Ένωση κατέρρευσε. Παραδόθηκε αμαχητί στον Παναθηναϊκό που κυκλοφορούσε καλά την μπάλα και γυρόφερνε την περιοχή του Κωνσταντόπουλου. Η νίκη του τριφυλλιού είναι δίκαιη. Ήρθε μετά από ένα μέτριο παιχνίδι στο οποίο οι πράσινοι φρόντισαν πρώτα να μην εκτεθούν. Ναι, δεν έχουν την ποιότητα του παρελθόντος αλλά έχει μια σχετική πληρότητα στις γραμμές του.

Η ΑΕΚ παίζει χωρίς ακραίους και άρα με λιγότερες επιλογές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η ήττα την ξαναβάζει σε περιπέτειες. Την περιμένει ανήφορος στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Μόνη παρηγοριά ο κόσμος της που πήγε στο ΟΑΚΑ την έβλεπε να μην μπορεί κι όμως την επευφημούσε...

Ο κόσμος στην Τούμπα τραγουδούσε και με το δίκιο του. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τέσσερις γκολάρες. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Και με την συμβολή του Πανιωνίου το παιχνίδι ήταν χορταστικό. Ο ΠΑΟΚ με τέτοιες εμφανίσεις κερδίζει τους οπαδούς του και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γεμίσει πάλι η Τούμπα. Η ψυχωμένη ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Στη φάση του πέναλτι πάνω στον Καπάνταη, ο διαιτητής έπρεπε να αποβάλει τον Κατσουράνη. Δεν το έκανε κι ο σπουδαίος παίκτης μας αποζημίωσε με ένα γκολ - ποίημα. Καλός ο Παναθηναϊκός, καλύτερος ο ΠΑΟΚ αλλά...

Ο Αστέρας Τρίπολης αυτή την περίοδο είναι καλύτερος κι από τους δύο. Το επιβεβαίωσε με την εμφάνιση και τη νίκη επί του ΠΑΣ στους "Ζωσιμάδες". Απέναντι στα φορμαρισμένα Γιάννενα και στο γήπεδο - χωράφι έδειξε τις σπουδαίες επιθετικές αρετές του και μας αποκάλυψε έναν νέο πρωταθλητή. Τον 24χρονο Ούγγρο Λέντσε που πέτυχε τα δύο γκολ και θαυμάστηκε για την τεχνική και τις τοποθετήσεις του.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να στερεί ενδιαφέρον από την κορυφή, όλα τα υπόλοιπα όμως είναι τόσο μπερδεμένα που κάνουν τη φετινή διοργάνωση πολύ ενδιαφέρουσα. Αν μάλιστα μπαίνουν και τόσες "τεσσάρες" όπως έγινε αυτή την αγωνιστική, ακόμα καλύτερα...


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: