Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Ελλάδα!



Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον sportdog για το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 4-2. "Καλά έκανε ο διαιτητής και δεν απέβαλε τον Κατσουράνη, γιατί είδα ένα από τα ωραιότερα γκολ της ζωής μου"! Σήμερα στη Τούμπα, αυτός που πλήρωσε 10, 15, 20, 40, 50, 100 ευρώ, δεν πρέπει να αναθεμάτισε σε καμία φάση του αγώνα για τα λεφτά που έδωσε. Και σε αυτό συνέβαλαν δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος.
Θα ξεκινήσω με τον αντίπαλο που παρά τα προβλήματα που είχε, δεν έκανε παιχνίδι σκοπιμότητας. Ο κάθε σύλλογος έχει χτίσει τις βάσεις του και ο συγκεκριμένος δεν λέγεται τυχαία ιστορικός. Οι παίκτες του δεν κάνουν τους νεκρούς όταν έχουν αποτέλεσμα, σέβονται αυτόν που πάει στο γήπεδο και παίζουν για να πάρουν αυτό που αξίζουν. Σήμερα, συνέβαλε τα μέγιστα για να δούμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι από το οποίο θα μπορούσε να κερδίσει κάτι, παρότι έπεσε σε έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ.
Σε μία υποθετική κουβέντα, ο Πανιώνιος μπορεί να είχε φύγει με κάτι, αν είχε αποβληθεί ο Κατσουράνης στη φάση της ανατροπής του Καπάνταη. Εκεί ο διαιτητής δεν ήθελε να χαλάσει τις ισορροπίες και καλά έκανε θα πω εγώ. Όχι τόσο επειδή κέρδισε ο ΠΑΟΚ, αλλά επειδή είδα ένα από τα ωραιότερα γκολ της ζωής μου. Από τον παίκτη που ήταν να αποβληθεί, αν ο Ντίτσος έκρινε αλλιώς.
Για εμένα ήταν το καλύτερο παιχνίδι φέτος του ΠΑΟΚ σε διάρκεια. Υπήρχε ρυθμός και ένταση, υπήρχε πρέσινγκ και φαντασία στην ανάπτυξη. Του Δώνη του βγήκε του Κωνσταντινίδη σε ρόλο δεξιού χαφ, όπως και του Λόρενς παρτενέρ του Κάτσε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δε του βγήκε του Πέλκα, αλλά δεν είχε κι άλλον. Και καλύτερα που το πήγε έτσι, γιατί ο Βούκιτς μπήκε σε μία φάση του αγώνα που μπόρεσε να δείξει. Άλλωστε για κανά ημίχρονο αντέχει ο Σέρβος αυτή τη στιγμή. Δύσκολα παραπάνω.
Αυτές που σίγουρα αναστατώθηκαν σήμερα ήταν οι …αράχνες. Ένα σουτ του Κάτσε εκεί, ένα γυριστό του Κατσουράνη εκεί, σε ησυχία δεν τις άφησαν. Όμως και το γκολ του Σάλπι έρχεται μετά από αλλαγή παιχνιδιού και σέντρα με τη μία, ενώ του Βούκιτς έρχεται μετά από κάθετη, αμέσως μετά παράλληλη στο πέναλτι και πλασέ του Σέρβου από τα λίγα. Ακόμη φάλτσα παίρνει η μπάλα.
Ήταν ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους, με δύο ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και έχουν στο μυαλό τους μόνο αυτό. Μακάρι να μπορούσε να επικρατήσει αυτό το κλίμα σε όλο το πρωτάθλημα, αλλά εκεί επικρατούν μονίμως τα μικροσυμφέροντα.
Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια χωρίς να έχει ο Δώνης πολλούς ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Και αν θέλω να ψάξω κάτι αρνητικό, είναι σίγουρα το μαρκάρισμα του Κατσουράνη στη φάση του πέναλτι. Είναι δείγμα κούρασης, αλλά και άγνοιας της θέσης.
Τελειώνοντας το παιχνίδι, κάποιοι φίλοι μου στους διαδρόμους μιλούσαν για την επιμονή του Δώνη να βάζει τον Κατσουράνη στην άμυνα. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είναι καλό να ξεκινάει από πίσω και να απλώνει σωστά το παιχνίδι της ομάδας. Το πρόβλημα είναι στις καλύψεις του, εκεί όπου η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταπεξέλθει. Και επειδή ο Κατσουράνης του χρόνου στην άμυνα θα παίζει σίγουρα, ας το συνηθίσει. Κακό δεν είναι, αλλά θα υπάρχουν φάσεις που θα έχουμε κόστος από την παρουσία του εκεί. Και το είχα αναφέρει αυτό από το προηγούμενο μπλογκ μου.
Από εδώ και στο εξής θα έχει πλάκα η διαχείριση του ρόστερ. Μπήκε ο Βούκιτς, επιστρέφουν Σεκού Ολίσε και Σταφυλίδης, ο Γκαρσία πήρε ανάσες, ο Κλάους με τον Καμαρά και τον Λάζαρ θα είναι διαθέσιμοι την Πέμπτη και γενικά, υπάρχει μία πληρότητα από τις λίγες.
Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη τελική ευθεία της σεζόν υπό πολύ καλές προϋποθέσεις έχοντας να ανταγωνιστεί ουσιαστικά κυρίως τον Αστέρα Τρίπολης σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μία ομάδα που είναι εδώ και καιρό σε εξαιρετικό μομέντουμ.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: