Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

«Χάσαμε ένα ντέρμπι που δεν έπρεπε να χάσουμε»

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας, όχι όμως και από το αποτέλεσμα (ήττα 2-0 από τον Παναθηναϊκό) δήλωσε πως είναι ο Έβαλντ Λίνεν.

«Χάσαμε ένα ντέρμπι που δεν έπρεπε να χάσουμε»
Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε πως η «Ένωση» είχε τον έλεγχο του αγώνα για μεγάλο διάστημα χωρίς να καταφέρει να πετύχει γκολ, αναφέρθηκε στη δύσκολη συνέχεια και πρόσθεσε πως η μάχη της ομάδας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Αναλυτικά:

«Πιστεύω ότι χάσαμε ένα ντέρμπι που δεν έπρεπε να το χάσουμε. Ως το γκολ ελέγχαμε τον αγώνα. Δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά είχαμε επιθετικότητα, παλέψαμε και δείξαμε το πρόσωπο που είχαμε παρουσιάσει στα νικηφόρα παιχνίδια μας. Μου άρεσε η εικόνα της ομάδας, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες, δεν κάναμε κι εμείς όμως. Γενικά το παιχνίδι πήγαινε στο σωστό δρόμο.

Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο είχε 2-3 καλές στιγμές ο Παναθηναϊκός αλλά πριν από αυτά εμείς ελέγχαμε το παιχνίδι. Ήρθε η στιγμή που δεν δείξαμε προσοχή. Τους είχα πει πως ο Ζέκα ήταν επικίνδυνος γιατί ήταν ο μοναδικός που πίεζε. Έδειχνε διάθεση να κυνηγήσει κάθε μπάλα. Το είχαμε πει και με τους παίκτες, να τον προσέξουν, όμως κάναμε λάθος και δεχθήκαμε το γκολ. Δεν αξίζαμε να το δεχθούμε, όμως έγινε. Έκαναν κι αυτοί ένα λάθος μεγαλύτερο στην άμυνά τους αλλά δεν το πλήρωσαν. Μετά το γκολ έγινε πιο εύκολο για τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του. Έκλεισε τους χώρους, είχε την εμπειρία να το κάνει κόντρα στη δική μας ομάδα και έτσι με το υπέρ του γκολ κύλησε πιο εύκολα για αυτόν το παιχνίδι».

Για το εάν έχει την αίσθηση πως η ομάδα μπορούσε να ζητήσει το κάτι παραπάνω:
«Σίγουρα θέλουμε να σκοράρουμε. Σήμερα στα πρώτα 25 λεπτά είχαμε ευκαιρίες, αλλά όχι άλλες μετά. Αυτό έγινε με τον τρόπο που παίξαμε. Η επίθεσή μας δεν φάνηκε πολύ σήμερα. Δεν κρατήσαμε τη μπάλα πολύ και έτσι δεν μπορείς να σκοράρεις».

Για το εάν φταίνε τα προσωπικά λάθη για την ήττα της ΑΕΚ:
«Δεν μίλησα ποτέ για προσωπικά λάθη στον Πλατανιά. Το μόνο που είπα για αυτό το παιχνίδι, ήταν πως ο αντίπαλος έδειξε να θέλει τη νίκη περισσότερο από εμάς. Αυτό είπα και στα παιδιά. Αν έδειχναν την ίδια θέληση στην Κρήτη με τη θέληση που έδειξαν σήμερα, θα παίρναμε εύκολα τη νίκη. Η ψυχολογία που είχαμε σήμερα, μου άρεσε, ήταν ψυχολογία επιβίωσης. Πήγαμε εκεί με έξι συνεχή θετικά παιχνίδια, είχαμε λίγο χάσει τη συγκέντρωσή μας, μιλούσαν κάποιοι για πλέι οφ κι αυτό δεν έκανε καλό στην ομάδα. Πρέπει στα επόμενα έξι παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας, να δείξουμε το πάθος που παρουσιάσαμε και σήμερα».

Για το εάν επηρέασε την ομάδα το χθεσινό επεισόδιο Φουρτάδο-Κορδέρο:
«Με ποιόν τρόπο; Ίσως να μας επηρέασε και να δείξαμε περισσότερο πάθος».

Για το κίνητρο που μπορεί να έχει η ΑΕΚ μετά από αυτές τις δυο ήττες και με δεδομένο ότι έχει πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή:
«Πάντα έλεγα πως η μάχη μας θα είναι ως το τέλος. Είχαμε το καλό σερί, ήταν απαραίτητο για να πάρουμε βαθμός. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, όπως ήταν και ο Παναθηναϊκός σήμερα. Έχουμε κι άλλα παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Ξέραμε από την αρχή πως δεν έχουμε περιθώριο να χάνουμε βαθμούς σε αγώνες που πρέπει να κερδίσουμε. Στον Πλατανιά δεν το κάναμε κι αυτό δεν μου άρεσε. Θέλω να πιστεύω πως θα πάρουμε τα επόμενα ματς που πρέπει να πάρουμε».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει σκοράρει σε κανένα ντέρμπι:
«Έχω ξαναπεί πως για μας φέτος κάθε παιχνίδι που θα έρθει η νίκη είναι καλοδεχούμενη. Φέτος έχουμε όμως τόσα προβλήματα που δεν μπορούμε να σκεφτούμε τα ντέρμπι. Τι νόημα έχει να πάρουμε τα ντέρμπι και να μην πάρουμε βαθμούς σε παιχνίδια που πρέπει; Φέτος δίνουμε μάχη για να μείνουμε στην κατηγορία και αυτό είναι που μας απασχολεί. Η ΑΕΚ έχει μια ομάδα πολύ διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρω πως ο κόσμος θέλει τις νίκες στα ντέρμπι, αλλά βιώνουμε μια διαφορετική κατάσταση και το βασικό είναι να νικάμε για να πάρουμε βαθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: