Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σπουδαία εμφάνιση με τον Πανιώνιο, αλλά, μαζευτήκαμε πολλοί…!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις προοπτικές που ανοίγονται για τον ΠΑΟΚ και τους ποδοσφαιριστές του μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου.

Σπουδαία εμφάνιση με τον Πανιώνιο, αλλά, μαζευτήκαμε πολλοί…


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η επικράτηση επί του Πανιωνίου… Βέβαια, αν ο Δώνης εννοεί «μεγάλες» τις νίκες που έρχονται από ανατροπή ή όταν ο ΠΑΟΚ σκοράρει «τεσσάρες», υπάρχει μια λογική βάση. Να λοιπόν μια μεγάλη νίκη, το 4-2 επί του Πανιωνίου.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, με εφόδιο την ποιότητα, είχαν προβάδισμα έναντι του Πανιωνίου και το ίδιο προβάδισμα διατηρούν έναντι των ομάδων που «συχνάζουν» στο γκρουπ των πλέι-οφ. Κι αν ο Αστέρας είναι πιο ψηλά, άξια βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ωστόσο, αν αντέξει μέχρι το τέλος, θα είναι γιατί ο ΠΑΟΚ του το επέτρεψε και όχι γιατί υπάρχει καλύτερο υλικό στην Τρίπολη.

Βλέποντας τον ΠΑΟΚ να αποδίδει εξαιρετικά κόντρα στον Πανιώνιο, παρά τις απουσίες που δημιούργησαν ένα σωρό προβλήματα στην ενδεκάδα, αντιλαμβανόμαστε ότι, πέραν του Κάτσε, ο Κωνσταντίνιδης γίνεται -και είναι- απαραίτητος, ο Αποστολόπουλος αποκτά όλα εκείνα τα στοιχεία για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κι αν όλα πάνε καλά με τους καινούργιους (Καμαρά, Ολίσε, Βούκιτς), ο Δώνης θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα από καμιά εικοσαριά για το βασικό σχήμα. Με τόσους πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, το πρόβλημα ίσως να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Ειδικά όταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης (Γκαρσία) και κάπου εκεί είναι που προκύπτει βραχυκύκλωμα. Δεν θα μπορούσε να είναι ευδιάκριτο σε αναμετρήσεις κόντρα στην Κέρκυρα ή τον Λεβαδειακό, έτσι όπως εξελίχθηκε.

Στους «πολλούς» της μεσαίας γραμμής, η προσθήκη του Κατσουράνη, εκεί δηλαδή που θα πρέπει να αγωνίζεται, θα διογκώσει το… ευχάριστο πρόβλημα.

Οι συμβιβασμοί, με ποδοσφαιριστές να αλλάζουν θέση για να χωρέσουν όλοι, γίνονται συνήθως αιτία για να χαθεί πολύτιμο έδαφος και αυτό δεν θέλει κανείς να συμβεί στον ΠΑΟΚ.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Κάτσε είναι ο ποδοσφαιριστής που δεν θα πρέπει να λείπει από την ομάδα, αλλά, δεν αποκλείεται, ως μικρός της ενδεκάδας, να μένει στον πάγκο για να παίξουν τα… βαριά χαρτιά, που τελικά δεν βέβαιο ότι θα βοηθήσουν το ίδιο.

Μέσα σε αυτόν τον προβληματισμό, που είναι βέβαιο ότι έχει απασχολήσει τον Δώνη, υπάρχει κάτι πολύ ευχάριστο και έχει να κάνει με την «επιστροφή» του πραγματικού Σαλπιγγίδη. Είτε το θέλουμε είτε όχι, σημειολογικά έχει ανεβάσει την απόδοσή του από τη στιγμή που εμφανίστηκαν οι μεταγραφές στην Τούμπα.

Η ουσία –κι αυτό μετράει- είναι ότι με τον Σαλπιγγίδη σε εξαιρετική κατάσταση κι ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει ακόμη περισσότερο διότι δεν μιλούμε για έναν τυχαίο ποδοσφαιριστή.

Υ.Γ. Η άμυνα με τον Κατσουράνη και τον επίσης αργό Σίλντεφελντ, εκτέθηκε και ίσως κάπως έτσι θα εκτεθεί σε πιο κρίσιμες αναμετρήσεις, με καλύτερους –από τον Πανιώνιο- αντιπάλους. Συν τοις άλλοις, χαραμίζεται ο Κατσουράνης στα μετόπισθεν. Κι αυτό γίνεται ευδιάκριτο όταν ανεβαίνει και βλέπουμε την ομάδα να αναπτύσσεται ορθόδοξα και αποτελεσματικά. Οι επόμενοι αντίπαλοι ίσως να είναι πλέον πιο διαβασμένοι για να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ στο αδύνατο σημείο του, στην άμυνα.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: