Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Τρομοκράτης με μπαζούκας!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης μοιράζει, μέσα από τον sportdog, τα "μετάλλια" αυτής της εβδομάδας στο βάθρο νικητών της καθιερωμένης στήλης: "Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος".
Ο ΚΑΛΟΣ
1) ΡΑΦΙΚ ΤΖΕΜΠΟΥΡ: Έχει μόνιμα φέτος οπλισμένο το ...μπαζούκας και εκπυρσοκροτεί αδιάκριτα. Ο Αλγερινός είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με μια σπάνια επίδοση: 20 γκολ σε 20 συμμετοχές! Που σημαίνει ότι σκοράρει ανελλιπώς. Είναι μακράν η κορυφαία χρονιά του Τζεμπούρ στο ελληνικό πρωτάθλημα και το υπόλοιπο διάστημα του πρωταθλήματος θα κυλήσει με πολλά κίνητρα γι' αυτόν. Ο Ραφίκ θέλει να πάρει τον τίτλο του πρώτου στράικερ για μοναδική φορά στην καριέρα του, αλλά και να φτάσει – ίσως και να ξεπεράσει – τον Σισέ και τα 23 τέρματα που είχε σημειώσει στην τελευταία του σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ενώ με ακόμα δύο γκολ θα ανέβει στα 22, ξεπερνώντας κατά ένα την επίδοση του "μάγου" Ζιοβάνι (2003-04) και θα αναδειχθεί κορυφαίος "ερυθρόλευκος" σκόρερ της 30ετίας!
2) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ: Ο …"ψαλιδοπόδης"! Η τέχνη του γκολ έχει ποικίλα μυστικά και οι μεγάλοι σκόρερ σαν αυτόν τα ξέρουν και τα βγάζουν στο γήπεδο όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ πέτυχε κάτι απίθανο εναντίον της Κέρκυρας: Βρήκε δίχτυα δύο φορές με τον ίδιο τρόπο (ανάποδο ψαλίδι), σημειώνοντας τέρματα το ένα καλύτερο από το άλλο και που ένα από αυτά, άλλωστε, ψηφίστηκε ως το κορυφαίο της 23ης αγωνιστικής. Και ξανά-χτύπησε σε βάρος του Πανιωνίου, αυτή τη φορά με τη "συνταγή" των χαρισματικών στράικερ: το γκολ με τη μία επαφή της μπάλας.
3) ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ: Ο σοβαρότατος τραυματισμός του δεν τον έβγαλε μόνο ενάμιση χρόνο «οφ» από τα γήπεδα, αλλά λίγο έλειψε να του κόψει και τελειωτικά το νήμα της καριέρας! Με τη μεταγραφή του στην Σάλκε πριν από 4 χρόνια και τις πρώτες συμμετοχές του στην Εθνική Ανδρών επί των ημερών Σάντος, ο Πλιάτσικας υπέστη τη ρίξη χιαστών το Νοέμβριο του ’09 η οποία τον άφησε πολύ πίσω. Εκείνος ωστόσο σε συνέντευξή του στον Sentra 103,3 έδειξε πόσο δυνατός είναι και πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει η ισχυρή θέληση του αθλητή-ανθρώπου. "Δεν είμαι τελειωμένος", τόνισε. "Μέχρι το καλοκαίρι θα δείτε, θα παίξω στη Σάλκε"!
Ο ΚΑΚΟΣ
1) ΧΟΥΑΝ ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΝΟ: Ότι είδαμε, είδαμε από τον Κολομβιανό. Με τρανταχτή απόδειξη στο πρόσωπό του, ότι σε αυτό τον κόσμο τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ένας ποδοσφαιριστής με απαράμμιλη τεχνική και ένα σωρό προσόντα, να έχει φθάσει στα 25 του, να έχει κάνει μπόλικες μεταγραφές στην Ευρώπη και να μην έχει "πιάσει" πουθενά, προφανώς αυτό ...κάτι λέει... Το ξερό του το κεφάλι τον τρώει και χάνει μία ακόμα – ανάθεμα κι αν μπορεί να του πει κανείς πόσες και αν θα του πέσουν ακόμα στα πόδια του... -χρυσή ευκαιρία ανάδειξης και προοπτικής. Το πρώτπο πειθαρχικό κρούσμα που έδωσε στον Ολυμπιακό ήταν στην Κομοτηνή, επί Νικοπολίδη. Τώρα, επί των ημερών Μίτσελ, νέο παράπτωμα: "Ξέχασε" να πάει σε δύο προπονήσεις! Με σύμφωνη γνώμη τεχνικού και διοίκησης ο Πίνο έχει ήδη τεθεί στο περιθώριο και με το τέλος της σεζόν θα τεθεί και εκτός ρόστερ.
2) ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ: Ο προκάτοχος του Μίτσελ φαίνεται ότι το γνωμικό: "Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις"... δεν πρέπει να το έχει υπόψη του. Γλώσσα δεν βάζει μέσα ο Πορτογάλος και τελευταία δείχνει κιόλας ότι η γλώσσα προτρέχει της διάνοιας! Ο Ζαρντίμ εκτός του ότι δεν έχει ακόμα καταλάβει το βασικό λόγο που απομακρύνθηκε από τους πρωταθλητές και που είχε σχέση με τη φτωχή αγωνιστική εικόνα τους (παρά το αήττητο και τις νίκες, αυτά είναι μια άλλη ιστορία την οποία δεν την αρνείται κανείς), μας έβγαλε όλους τους Έλληνες και ...ποδοσφαιρικά υπανάπτυκτους! Εξηγώντας σε (ακόμα μία) συνέντευξη του, την απόφαση προσωρινής απόσυρσης από τους πάγκους και τους προσεχείς στόχους του, προσέξτε την επίσημανση που έκανε: "Το να δουλέψεις σε ένα μεσαίας δυναμικότητας σύλλογο σε Ισπανία ή Αγγλία είναι καλύτερα από το να εργάζεσαι σε μεγάλο σύλλογο σε Ελλάδα ή Τουρκία". Κατατοπιστικός ο Λεονάρντο. Το καταλάβαμε, το καταλάβαμε...
3) ΟΠΑΔΟΙ ΑΡΗ & ΠΑΟΚ: Απαγορευμένος καρπός είναι στην Ελλάδα κάθε οπαδική εκδήλωση! Ούτε εγκαίνια σε σύνδεσμο δεν μπορεί να γίνει ειρηνικά σ’ αυτό τον τόπο. Το πολεμοχαρές πνεύμα θα υπερισχύσει. Διαβάζοντας προσεκτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας για τις άγριες συμπλοκές των οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στην Έδεσσα, με αφορμή τα εγκαίνια του συνδέσμου του "SUPER 3", αυτό που προκαλεί ανησυχία και έντονο προβληματισμό είναι ότι οι ηλικίες των 5 συλληφθέντων κυμαίνονται από τα 22 έως ...τα 40 χρόνια! Καταρρίπτεται δηλαδή ο μύθος των "πιτσιρικάδων", των "αμούστακων", των "ανεγκέφαλων νεαρών" και πάει λέγοντας. Μήπως η κοινωνία μας και η οικονομική "συμφορά" του κοσμάκη βρίσκει εσφαλμένες διεξόδους διαφυγής από την πίκρα και τη δυστυχία;
Και …ο ΑΣΧΕΤΟΣ
1) ΕΒΑΛΝΤ ΛΙΝΕΝ: Δεν χάνει την ευκαιρία ο προπονητής να τα "φορτώνει" στους παίκτες. Η κατάσταση στα αποδυτήρια της ΑΕΚ ...μυρίζει μπαρούτι και ο Λίνεν θεωρείται ο κύριος υπαίτιος της κατάστασης. Του αποδίδεται όχι απλά αδυναμία διαχείρισης και ελέγχου της ατμόσφαιρας, αλλά και η κατηγορία ότι εκείνος πυροδοτεί το κλίμα στοχοποιώντας συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές σε κάθε περίσταση. Μπουγαίδης και Κατίδης ήθελαν να τα μαζέψουν και να φύγουν μέσα στην εβδομάδα, παραπονέθηκαν στη διοίκηση ζητώντας να τον "μαζέψει" το Γερμανό, που αφού έκανε ότι έκανε ενόψει των δύο συνεχών ντέρμπι (με ΠΑΟ, Ολυμπιακό) στο τέλος ζήτησε από τους παίκτες να προχωρήσουν όλοι παρακάτω: "Ό,τι έγινε, έγινε"!
2) ΖΕΣΟΥΑΛΔΟ ΦΕΡΕΪΡΑ: Πάει καιρός που έχει φύγει για τα "ξένα", αλλά ο μύθος του παραμένει κραταιός. Έκανε τόσα και τόσα, για τα οποία θα μείνει αξέχαστο το πέρασμα του από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το ...άφθαστο ήταν αυτό με τον Καραγκούνη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν ...του έκανε του "παππού", για να μην αργήσουν τα "ταπώματα" από το Λονδίνο. Ο Γιώργος οδεύει προς τα 36 του, αλλά η ηλικία του -ούτε η ...αργή κίνηση του, που έλεγε ο Φερέιρα- δεν αποτελεί τροχοπέδη για τους ιθύνοντες του Φούλαμ στην προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας τους το ερχόμενο καλοκαίρι. Αποστομωτική για τον Ζεσουάλδο η επισήμανση του συναδέλφου του, του λονδρέζικου συλλόγου: "Ο Καραγκούνης δεν είναι και ο νεότερος, αλλά όποτε παίζουν άλλοι αντί για αυτόν, μας λείπει...".
3) SKODA ΞΑΝΘΗ: Υπήρξε ανέκαθεν πρωτοπόρος η ακριτική ΠΑΕ στο ζήτημα της έκδοσης ανακοινώσεων (συνήθως σε επιθετικό ή σκωπτικό ύφος). Είχε καινοτομήσει μάλιστα κάποτε, σε εποχές που άνθιζε ο γραπτός Τύπος και οι εφημερίδες πουλούσαν γερά, προχωρώντας σε πληρωμένες ολοσέλιδες καταχωρήσεις. Στον κυριακάτικο αγώνα με τον Λεβαδειακό η Ξάνθη πρωτοτύπησε εκ νέου στον τομέα των ανακοινώσεων, ανακαλύπτοντας τη νέα έκδοση ..."λεπτό προς λεπτό". Στη διάρκεια του ματς της Βοιωτίας ανέβαζε στο επίσημο site της ανακοινώσεις εναντίον της διαιτησίας σε ...τακτά χρονικά διαστήματα. Ο τελικός απολογισμός ήταν ...7. Και μιλάμε για έναν αγώνα που οι Ακρίτες τον κέρδισαν θριαμβευτικά (4-1)!


πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: