Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

«Πράσινη» η 3η Μαρτίου!

Η χθεσινή επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ ήταν η τρίτη που πετυχαίνει το «τριφύλλι» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις που έχουν γίνει στις 3 Μαρτίου και, μάλιστα, με σκορ 2-0!

«Πράσινη» η 3η Μαρτίου

Δεν μπόρεσε να γιορτάσει ο Πετρόπουλος τις 100 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα.

Ιδιαίτερη σημασία είχε για τον Τάσο Παπάζογλου το γκολ που πέτυχε σε βάρος του ΟΦΗ.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 24ης αγωνιστικής

*** Και πώς να μην πιστεύεις μετά στις προλήψεις… Η χθεσινή ήταν η τρίτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στις 3 Μαρτίου και το αποτέλεσμα ήταν πάλι το ίδιο: 2-0 υπέρ των «πράσινων». Η πρώτη φορά ήταν το 1974, όταν η Ένωση είχε υποδεχθεί το «τριφύλλι» και τα γκολ ήρθαν σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης (63' Γραμμός και 82' Αντωνιάδης). Το δεύτερο ματς ήταν το 2002, με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο και τα τέρματα είχαν επιτευχθεί στο πρώτο μέρος του αγώνα (12' πέν. Μπασινάς, 21' Καραγκούνης).

*** Επίσης, χθες για πρώτη φορά από την αγωνιστική περίοδο 1994/95 ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδους, χωρίς μάλιστα να έχει παραβιαστεί η εστία του.

*** Το πρώτο του… κανονικό γκολ στην καριέρα του στην Ελλάδα πέτυχε ο Βίκτορ Βιτόλο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

*** Τις εκατό συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα έφτασε ο Αντώνης Πετρόπουλος, όμως δεν μπόρεσε να συνδυάσει το επίτευγμα με γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο 27χρονος επιθετικός είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 5 Οκτωβρίου 2003, στη νίκη του Αιγάλεω επί της Προοδευτικής.

*** Τις εκατό συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού έφτασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε στο σαββατιάτικο ματς με τον ΟΦΗ.

*** Ιδιαίτερο ήταν το γκολ του Τάσου Παπάζογλου κόντρα στους Κρητικούς. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος αμυντικός πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακό, συμπληρώνοντας τις 100 συμμετοχές σε όλες επίσημες επαγγελματικές διοργανώσεις. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στις 2 Μαΐου 2007 στη Β’ Εθνική, στη νίκη (4-0) του Πανσερραϊκού κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα.

*** Από την πλευρά του, ο Ηλίας Αναστασάκος συμπλήρωσε 300 συμμετοχές σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. Ο έμπειρος φορ είχε ντεμπουτάρει με την φανέλα του Απόλλωνα Αθηνών, στη νίκη με 4-0 επί του Εθνικού στις 17/1/1999, σημειώνοντας μάλιστα και ένα γκολ. Μέχρι στιγμής μετράει 159 συμμετοχές στην Α' Εθνική, 113 στη Β' και 28 στη Γ'.

*** Τέσσερα ρεκόρ κατάφερε να σημειώσει ο Αστέρας Τρίπολης με τη χθεσινή νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, οι Αρκάδες έχουν κάνει ήδη νέο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (πέρυσι είχε 45), ρεκόρ περισσότερων νικών (πέρυσι είχε 13), ρεκόρ καλύτερης επίθεσης (είχε βάλει 33 γκολ το 2008-09) και ρεκόρ περισσότερων εκτός έδρας βαθμών (είχε 17 το 2010-11)!

*** Το γκολ του Νίκου Κοροβέση ήταν το 600ό που πανηγύρισε ο ΠΑΣ στην Α' Εθνική. Το πρώτο τέρμα των Ηπειρωτών είχε πετύχει ο σπουδαιότερος, ίσως, ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο Εδουάρδος Κοντογιωργάκης, ο οποίος είχε πετύχει το πρώτο γκολ στη νίκη επί του Πανσερραϊκού με 2-0, στις 6/10/1974.

*** Η τελευταία φορά που η Skoda Ξάνθη είχε πετύχει τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση ήταν στις 18 Απριλίου 2010. Το θέμα, όμως, είναι ότι το παιχνίδι ήταν στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν, έχοντας επικράτησε με σκορ 4-2 στην έδρα του Ηρακλή. Τότε εξασφάλισε την παραμονή και «έριξε» τον Λεβαδειακό, τον οποίο διέσυρε στο χθεσινό ματς.

*** Από 'κει που θα γινόταν μοιραίος για τον ΠΑΟΚ ο Κώστας Κατσουράνης (αν ο διαιτητής του έδειχνε την κόκκινη κάρτα στη φάση του πέναλτι), έγινε ήρωας με το υπέροχο γκολ που πέτυχε και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την 300ή συμμετοχή του στην Α' Εθνική! Ο διεθνής άσος είχε κάνει ντεμπούτο στις 15/1/1997, στον αγώνα Αθηναϊκός - Παναχαϊκή 3-1.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: