Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Φάμπρι: «Ήμασταν ανώτεροι»

Στη δουλειά που γίνεται στην Παιανία απέδωσε την εμφάνιση του Παναθηναϊκού και τη νίκη επί της ΑΕΚ ο Φάμπρι, ο οποίος πρόσθεσε πως σε γενικές γραμμές οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι.

Φάμπρι: «Ήμασταν ανώτεροι»

Αναλυτικά:

Σήμερα ο Παναθηναϊκός έκανε για πρώτη φορά δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, πρώτη φορά νίκησε μια ομάδα φέτος για δεύτερη φορά, και πρώτη φορά από τον Νοέμβριο δεν δέχθηκε γκολ σε αγώνα. Πώς τα μεταφράζετε όλα αυτά;

«Αυτό αποτελεί καρπό της δουλειάς μας και της προσπάθειας που κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Πάντα έλεγα πως δουλεύουμε προς μια κατεύθυνση. Τη δουλειά που επιτελούν όλοι τη βλέπετε στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα αλλάζει προς το καλύτερο. Έχουμε κατοχή μπάλας, έχουμε προσωπικότητα και ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε. Ολα αυτά προέρχονται από τη δουλειά που κάνουμε κι ελπίζω να συνεχίσουμε».

Ο κ. Λίνεν τόνισε πως το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο λάθη που έκαναν οι άμυνες των δυο ομάδων και πως ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε, αλλά η ΑΕΚ όχι. Συμφωνείτε ή όχι;

«Σέβομαι απολύτως την άποψη που έχει ο καθένας για τον αγώνα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό και για τον κ. Λίνεν και για την ΑΕΚ. Είναι μια ιστορική ομάδα και της εύχομαι ότι καλύτερο ως το τέλος της χρονιάς. Αποδείχθηκε από την ΑΕΚ που έπαιξε αλλά και από τους οπαδούς της. Εμείς πετύχαμε το πρώτο γκολ, με μια καλή μετάβαση κλέβοντας τη μπάλα. Χάσαμε τη μπάλα αλλά περάσαμε έξοχα από την άμυνα στην επίθεση ανακτώντας την. Αυτό άξιζε πολλά κι έτσι πετύχαμε το πρώτο μας τέρμα.

Συμφωνώ πως η ΑΕΚ είχε μια ξεκάθαρη ευκαιρία. Όμως αυτό συνέβη σε μια φάση που ο Μπουμσόνγκ πήγε να δώσει στον Πίντο κι αυτός έπεσε, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να πάρει τη μπάλα αλλά να μην πετύχει το γκολ. Αν το ερμηνεύσουμε έτσι, τότε όλα είναι ωραία και καλά. Με έναν γενικό απολογισμό, ήμασταν ανώτεροι εμείς. Ξέραμε πως να σταματήσουμε και την αντίπαλη ομάδα αλλά και την πίεση του κόσμου. Φέραμε το ματς εκεί που μας συνέφερε και στο τέλος η ζυγαριά έγειρε προς τη δική μας πλευρά».

Ο Παναθηναϊκός δείχνει δειλά-δειλά να βρίσκει τα πατήματά του. Αρχίσατε να περνάτε τη δική σας φιλοσοφία και σε ποιο στάδιο συμβαίνει αυτό;


«Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια πάνε στους ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι αυθεντικοί πρωταγωνιστές όλου αυτού που είδαμε. Όταν ένας προπονητής φτάνει σε μια ομάδα, κάνει μια μελέτη για αυτή και μετά ψάχνει έναν τρόπο παιχνιδιού. Εγώ είχα πει από την αρχή πως αυτό το ψάχναμε. Το καταφέρνουμε δουλεύοντας και δημιουργώντας συνήθειες. Έχουμε πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι σαν να έχουμε ένα κτίριο με όλους τους ορόφους κτισμένους, υπάρχουν παράθυρα, σκάλες. Όμως χρειάζεται βάψιμο. Θέλει λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν το παράδειγμά μου είναι ακριβές, αλλά έτσι είναι».

Μέσα σε όσα έγιναν σήμερα, είναι και ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε στις θέσεις των play off. Με δεδομένα ότι έχει τέσσερα εντός παιχνίδια και δυο εκτός, είναι πλέον φαβορί για μια θέση στην πεντάδα;

«Πρέπει να πηγαίνουμε αγώνα με τον αγώνα. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε κάθε εβδομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον αγώνα που έρχεται. Χωρίς να σκεφτόμαστε παραπέρα. Το Σάββατο έχουμε έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα, πρέπει να σκεφτούμε αυτό τον αγώνα σαν να ήταν ο τελευταίος, ο μοναδικός αγώνας που έχουμε να δώσουμε στη ζωή μας. Στο ποδόσφαιρο έχω μια έκφραση που λέει 'το μέλλον το κτίζεις με τα αποτελέσματα του παρόντος'. Πρέπει να βιώνεις πολύ έντονα το παρόν χωρίς να σκέφτεσαι άλλα πράγματα. Θα παλέψουμε για να παραμείνουμε εκεί. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για να παραμείνουμε εκεί που θέλουμε».

Είχατε πει πως δεν είναι στα καλύτερα του ο Φιγκερόα. Σήμερα τον είδαμε οκτώ λεπτά. Σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα;


«Ο Φιγκερόα είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Λίγο έλειψε να σκοράρει με το που μπήκε σήμερα. Είναι ένας παίκτης που μυρίζεται το γκολ ιδιαίτερα όταν κινείται κοντά στο αντίπαλο τέρμα και έχει την ευκαιρία. Θα αποτελέσει μια μεγάλη βοήθεια για εμάς. Επανήλθε, είχε πολύ μεγάλη όρεξη να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να παίξει ποδόσφαιρο. Όπως ξέρετε είχε πρόβλημα στον αστράγαλο άρα πρέπει να πάμε σιγά-σιγά. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε μαζί του. Στον αγώνα του Σαββάτου θα είναι καλύτερα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Σιγά-σιγά θα πάμε».

Ο Παναθηναϊκός και με τον Ρότσα και με τον Φερέιρα και με σας, παραμένει αήττητος στα ματς με τις ομάδες της πρώτης τετράδας και είναι αήττητος κόντρα στην ΑΕΚ. Την ίδια ώρα έχει χάσει 30 βαθμούς με ασθενέστερες ομάδες. Είναι θέμα νοοτροπίας παικτών, φιλοσοφίας ομάδας;


«Ένα γρήγορο σχόλιο και με βάσει αυτά που είπαμε με κάποιους παίκτες στα αποδυτήρια. Οι ίδιοι λένε πως στα παιχνίδια με μεγάλες ομάδες μάχονται καλύτερα. Ίσως έχουνε περισσότερη προσοχή και συγκέντρωση. Το λάθος είναι πως όταν παίζεις με ασθενέστερες ομάδες νομίζεις πως θα κερδίσεις με τη φανέλα. Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να πολεμήσεις, να προσπαθήσεις και να σεβαστείς τους αντιπάλους. Οι παίκτες μου πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα επικεντρωμένοι και ξέρουν αυτό που πρέπει να κάνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: