Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πέρασε η διάταξη για τα δυσφημιστικά σχόλια!!

Με συντριπτική πλειοψηφία (13 υπέρ) πέρασε από τη Σούπερ Λίγκα η διάταξη που προβλέπει τιμωρία όταν Μέσα ή ομάδες ασκούν δυσφημιστική κριτική για τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Πέρασε η διάταξη για τα δυσφημιστικά σχόλια
Σχεδόν ομόφωνα η Σούπερ Λίγκα υπερψήφισε τη διάταξη η οποία προβλέπει τιμωρίες ομάδων στην περίπτωση που από τις ίδιες ή από Μέσα που σχετίζονται με αυτές υπάρξουν δυσφημιστικά σχόλια.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν 13 ΠΑΕ, ενώ υπέρ ήταν και ο ΠΑΣ Γιάννινα μέσω επιστολής, ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε προθεσμία δύο ημερών για να ενημερωθεί καλύτερα για το θέμα και η SKODA Ξάνθη εξέφρασε ερωτηματικά για τον όρο «συνεταιρισμός» στη σχετική διάταξη. «Όχι», ψήφισε η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη αποχωρήσει από τη διαδικασία νωρίτερα.

Για να εφαρμοστεί θα απαιτείται η ψήφος των 2/3 των ομάδων που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα, ενώ η ομάδα που τιμωρείται θα έχει το δικαίωμα έφεσης.

Σύμφωνα με τη διάταξη προβλέπονται υψηλότατα πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τις 300.000 ευρώ για δυσφημιστικά σχόλια για το συνεταιρισμό, το πρωτάθλημα αλλά και τους συνεργάτες της Σούπερ Λίγκας.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα:
«Πρέπει να αυτοπροστατευθούμε. Έπρεπε να ‘χε γίνει εδώ και χρόνια αυτό. Δεν μπορείς να εισπράττεις από τη Nova ή τον ΟΠΑΠ και να καταφέρεσαι εναντίον τους. Από αυτούς ζούμε. Πρέπει να ελέγχεις τέτοιες συμπεριφορές και να προστατέψουμε το προϊόν μας. Σε όλον τον κόσμο ισχύει αυτό. Ο Παναθηναϊκός δεν εξήγησε το λόγο που αποχώρησε».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: