Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Έτσι θα είναι η «Αγια-Σοφιά»

Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ άρχισε. Διαβάστε όλα τα στοιχεία για την «Αγια-Σοφιά».

Έτσι θα είναι η «Αγια-Σοφιά»
Λιγότερες από δέκα μέρες απέμειναν για την παρουσίαση των σχεδίων για την «Αγια-Σοφιά», που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου στο ίδρυμα «Ωνάση».

Η εκδήλωση θα είναι φαντασμαγορική, με virtual περιήγηση σε όλους τους χώρους του γηπέδου, στα δύο μουσεία (της ΑΕΚ και της προσφυγιάς) τον αγωνιστικό χώρο, τις σουίτες, τις εξέδρες, τα αποδυτήρια, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, όπως αυτός θα διαμορφωθεί με την κατασκευή του γηπέδου.

Ήδη μοιράστηκαν 880 προσκλήσεις, εκ των οποίων οι 200 έχουν δοθεί σε οπαδούς (100 στην «Original» και οι υπόλοιπες σε άλλους συνδέσμους), 300 έχει δώσει προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ οι υπόλοιπες πήγαν σε γνωστούς ΑΕΚτζήδες από όλους τους χώρους και στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου θα είναι από 32.500 έως 34.000 θέσεις. Θα πρόκειται για γήπεδο τεσσάρων αστέρων, θα έχει 40 σουίτες (στις οποίες θα δοθούν ονόματα μεγάλων μορφών της ιστορίας της ΑΕΚ) με 5 διαφορετικούς τύπους καθισμάτων, ενώ θα διαθέτει 1.200 υπαίθριες θέσεις πάρκινγκ και 400-500 υπόγειες. Η συνολική έκταση του γηπέδου, θα καλύπτει περίπου 65.000 τ.μ. Στο χώρο του γηπέδου θα βρίσκονται και τα δύο μουσεία, ένα για τους πρόσφυγες κι ένα για την ιστορία της ΑΕΚ, έκαστο με έκταση 950 τ.μ. Οι αριθμοί ίσως έχουν μικρές τροποποιήσεις μετά την ολοκλήρωση κάποιων μελετών.

Στο πλάνο προβλέπεται η δημιουργία ενός πεζόδρομου που θα ενώνει τον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού με το γήπεδο, όπου σε μία ευθεία 500 μέτρων, που θα ονομαστεί «οδός ΑΕΚ», σχεδιάζεται να υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής, δεξιά και αριστερά, στιγμιότυπα από την ιστορία της ΑΕΚ αλλά και από τον μεγάλο ξεριζωμό (1922-1924) του ελληνισμού.

Το συνολικό κόστος κατασκευής υπολογίζεται στα 65 εκατ. ευρώ και δεν αναμένεται να χρειαστεί δάνειο. Το ποσό θα συγκεντρωθεί α) από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη «Δικέφαλος 1924» κατά 30 εκατ. ευρώ (με τη συμμετοχή των Μελισσανίδη, Χατζηϊωάννου, Παππά, Δαλακούρα, Στεφάνου, Σαραντίτη κι άλλων οικονομικά ισχυρών φίλων της ΑΕΚ), β) από τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, γ) από τα μισά έσοδα των εισιτηρίων διαρκείας (πλην των ανέργων), δ) από τον ειδικό λογαριασμό που θα ανοίξει και θα μπορεί κάθε φίλαθλος να συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 ευρώ και ε) από την ονοματοδοσία του γηπέδου.

Τα έργα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα αρχίσουν το Φεβρουάριο του 2014 και το γήπεδο θα είναι έτοιμο προς χρήση για τη σεζόν 2015/16.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: