Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο Μήτρογλου στο χρηματιστήριο!!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος προτείνει στον Μήτρογλου να εκδώσει… μετοχές. Και να αγοράσουμε όλοι. Πριν από μία εβδομάδα, περίπου, μια μεγάλη φίρμα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο Άριαν Φόστερ, μπήκε στο χρηματιστήριο. Ο Αμερικανός παίκτης του ράγκμπι άνοιξε μια νέα σελίδα στο αθλητικό επιχειρείν, εκδίδοντας μετοχές στο όνομά του.
Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Φόστερ, η απόδοση του οποίου ανεβαίνει σε κάθε αγώνα όλο και πιο πολύ, ανοίγει ένα δρόμο, που στο κοντινό μέλλον θα διασχίσει ολόκληρο τον Ατλαντικό και θα φτάσει στην Ευρώπη. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν οι εταιρείες εκείνες που θα «τυπώσουν» τους Ευρωπαίους σούπερ σταρ, ή τους Λατινοαμερικάνους που κουβαλάνε βαριά φανέλα στα γήπεδα της γηραιάς ηπείρου και θα δώσουν την ευκαιρία τόσο στους αθλητές να αποκομίσουν κέρδη από την ίδια την απόδοση-μετοχή τους, όσο και στους επενδυτές που θα αποκτήσουν μετοχές, να εισπράττουν από την υπεραξία που θα δημιουργείται.
Παρακολουθώντας, λοιπόν, την αγωνιστικότητα του Κώστα Μήτρογλου να χτυπάει το ένα limit up μετά το άλλο, μου ήρθε στο μυαλό ο… συνάδελφος του «πιστολέρο» από το Χιούστον.
Ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον «Μητρο-γκόλ», Φόστερ, συμφώνησε για νέο συμβόλαιο μερικών εκατομμυρίων δολαρίων με τον σύλλογό του, επειδή –όπως και ο επιθετικός του Ολυμπιακού- εκπλήσσει κάθε φορά στο γήπεδο.
Δεν γνωρίζω ποιες ομάδες από το πρωτάθλημα του… σούπερ-μπόουλ θέλουν τον Φόστερ στο ρόστερ τους –σίγουρα οι περισσότερες- διαβάζω όμως ότι η μισή κορυφαία Ευρώπη έχει στρέψει το βλέμμα της στον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης με 12 γκολ στο πρωτάθλημα και 15 στο σύνολο.
Οι «μικρότερες» από το σημερινό ρεπορτάζ είναι η Άρσεναλ και η Ντόρτμουντ και φτάνουμε έως Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης. Ποιος να φανταζόταν ότι ο ποδοσφαιριστής που μέχρι πριν από δύο χρόνια «πετιόταν» σε Ατρόμητους και Πανιώνιους, θα έκλεβε τη ματιά ομάδων που όλοι κάποια στιγμή ονειρευτήκαμε σαν παιδιά να… ανήκουμε.
Τώρα είναι η ώρα. Η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη θα καθορίσει, βεβαίως, τις κινήσεις των νταμπλούχων Ελλάδας, όμως οι εμφανίσεις του 25χρονου σέντερ φορ δείχνουν να μην είναι ο ίδιος... πρόσκαιρο φαινόμενο, αλλά… μόνιμα ακραίο, αφού η παρουσία του μπροστά από την αντίπαλη περιοχή θέτει σε συναγερμό τους αμυντικούς που τον έχουν αναλάβει.
Η διοίκηση και ο ποδοσφαιριστής θα βρεθούν προ διλλήματος από τη στιγμή που το ενδιαφέρον των ομάδων «ανέβει πίστα» και γίνει πρόταση. Όλες οι πλευρές οφείλουν να ενεργοποιήσουν στο μέγιστο τα αντανακλαστικά τους και είτε ο σύγχρονος άνθρωπος-γκολ να μείνει στο λιμάνι για να κουβαλάει τη σημαία, είτε οι Πειραιώτες να θυμηθούν το σχέδιο Πόρτο και να πουλήσουν αδρά τον πρώτο κανονιέρη της Ευρώπης.
Είτε, όπως είπαμε στον πρόλογο, να αναλάβουν μερικοί ξύπνιοι χρηματιστές να βάλουν τον «Μήτρο» στο… μάτριξ του χρηματιστηρίου και κάθε φορά που ο «ερυθρόλευκος» επιθετκός σκοράρει, η μετοχή και οι μέτοχοι να θησαυρίζουν. Δύσκολο το εγχείρημα, αλλά από τη στιγμή που ο Κώστας έφτασε σε σημείο να χειρίζεται τη μπάλα λες και έχει θητεύσει στους θρυλικούς… Χάρλεμ, όλα μπορεί να τα δούμε.
ΥΓ. Οφείλω μια «αναγνώριση» στον Μίτσελ, για το διάβασμα και το κοουτσάρισμά του στη Λισαβώνα. Εχω γράψει πάρα πολλά στον Ισπανό. Με τη συνολική εικόνα του, όμως, στο Λουζ, με έκανε να πιστέψω πως ίσως βρέθηκε ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει στις καρδιές των οπαδών του πρωταθλητή, τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: