Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Μπορεί ακόμη καλύτερα!!

Συνέχεια στη βελτίωση που έδειξε στο φιλικό με την Τσεχία θέλει να παρουσιάσει η Εθνική απόψε κόντρα στη Βοσνία, στο δεύτερο παιχνίδι για το τουρνουά της Ξάνθης.

Μπορεί ακόμη καλύτερα
Η βελτίωση ήταν εμφανής. Τα περιθώρια, ωστόσο, για ακόμη περισσότερη είναι πάρα πολλά. Η Εθνική στο νικηφόρο φιλικό με την Τσεχία παρουσίασε ένα δείγμα όσων πραγματικά μπορεί να αποδώσει εν όψει του Ευρωμπάσκετ και καλείται απόψε να δείξει ακόμη περισσότερη πρόοδο, στο δεύτερο τεστ της Ξάνθης κόντρα στη Βοσνία (21:15).

Ο Φώτης Κατσικάρης έμεινε ικανοποιημένος κυρίως από την αμυντική βελτίωση της Εθνικής, που κράτησε τον αντίπαλο στους 56 πόντους με κάκιστα ποσοστά (19/51 σουτ) και τον ανάγκασε σε 24 λάθη με μια άμυνα που κατά διαστήματα ήταν εξαιρετική. Παράλληλα η ελληνική ομάδα έλεγξε τα ριμπάουντ (έχοντας και 17 επιθετικά), ενώ ήταν πολύ εύστοχη στα δίποντα (55,3%).

Υπήρχαν όμως και ψεγάδια. Τα κενά διαστήματα δεν έλειψαν ξανά, ενώ σε ένα ακόμη παιχνίδι εμφανίστηκε πρόβλημα στο μακρινό σουτ (3/22 τρίποντα) και αστοχία στις βολές (9/18).

Κόντρα στη Βοσνία, που η Εθνική είχε συντρίψει με 78-60 πριν από οκτώ μέρες, θα βγουν κάποια ακόμη χρήσιμα συμπεράσματα. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς διασύρθηκε χθες με 82-52 από τη Ρωσία, αλλά κάθε φιλικό έχει τη χρησιμότητά του.

Το κλειστό «Αμοιρίδης» θα είναι και πάλι κατάμεστο με τους διεθνείς να απολαμβάνουν τη λατρεία του διψασμένου για μπάσκετ κοινού της περιφέρειας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: