Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Από την κακιά στιγμή στον κακό του τον καιρό;

Μερικές φορές τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν από το ένα λεπτό στο άλλο. Ο Ολυμπιακός ήταν καβάλα στ’ άλογο τόσο καιρό.
Από την κακιά στιγμή στον κακό του τον καιρό;
Κέρδιζε το ένα ματς μετά το άλλο, δεν έτρωγε γκολ, ήταν μέσα και στους τρείς στόχους, ενώ όλοι πίνανε νερό στο όνομα του Βαλβέρδε.
Ξαφνικά, έρχεται ένα απρόσμενο διπλό με την Μέταλιστ. Ο Ολυμπιακός ενώ εντυπωσίασε στην αρχή, στο β’ δεν άντεξε να τρέχει στον ίδιο ρυθμό. Και τελικά αποκλείστηκε.
Αυτή η συγκυρία, όμως, δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για τους ερυθρόλευκους. Αν πάρουν ισοπαλία ή νίκη στο ΟΑΚΑ, τότε ξεχνιέται γρήγορα ο αποκλεισμός από τους Ουκρανούς. Ναι, αλλά αν ντουμπλάρουν τις στραβές; Τι γίνεται μετά; Δεν θα πλακώσει μουρμούρα στο λιμάνι για προπονητή και παίκτες; Εκεί, δηλαδή, που ο Ολυμπιακός ήταν άνετος, τώρα όλα δείχνουν ξανά να κρέμονται από μια κλωστή, όπως μέχρι πριν από κάμποσους μήνες.
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού μετά τις γιορτές αύξησαν τις προσδοκίες. Ωραία μπάλα, νίκες, προκρίσεις, ενθουσιασμός. Όταν, όμως, έρχεται τέτοιος αποκλεισμός, ειδικά μετά από διπλό εκτός έδρας, τότε μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά. Κι αυτό επειδή ακολουθεί το καθοριστικό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Άλλο, δηλαδή, ο Ολυμπιακός να πήγαινε την Κυριακή με ζεστή την πρόκριση στην Ευρώπη και το ηθικό στα ύψη, κι άλλο μετά από τέτοια κατραπακιά σαν την αποψινή.
Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, ήδη είδε δυο παίκτες – κλειδιά να φεύγουν τραυματίες απόψε. Ο ένας είναι ο Ιμπαγάσα. Θα παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό; Αν δεν αγωνιστεί, τότε ο Βαλβέρδε δεν θα έχει έναν παίκτη που βγάζει κάθετες με κλειστά μάτια. Επίσης, ο Μανιάτης έχει εξελιχθεί σε πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή για τα πλάνα Βαλβέρδε. Θα αγωνιστεί ή θα μείνει εκτός κι αυτός;
Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ότι και το ηθικό των ερυθρόλευκων είναι πεσμένο πλέον μετά τον απροσδόκητο αποκλεισμό (ύστερα από το 0-1 «πρόκρισης» στην Ουκρανία), αλλά μεγάλο ρόλο θα παίξει και η κούραση. Ο Ολυμπιακός έδειξε να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε φυσική κατάσταση. Πότε θα προλάβει να φρεσκαριστεί μέχρι την Κυριακή;
Αν, λοιπόν, έρθει και μια δεύτερη γκέλα, και ειδικά κόντρα στον αιώνιο, τότε δεν θα γυρίσει το κλίμα μέσα σε μόλις μερικά 24ωρα στον Ολυμπιακό; Στο λιμάνι, πάντως, θα μπούνε πιο αποφασισμένοι από ποτέ για αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, αφού μια ήττα θα είναι ό,τι χειρότερο. Γι’ αυτό και οι επόμενες ώρες θα είναι ανασύνταξης για να πεισμώσουν ακόμα περισσότεροι οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: