Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ναι, ναι, η άναρχη η Μέταλιστ…!!

Ναι, ναι, η άναρχη η Μέταλιστ…
Ναι, έκανε σοβαρά λάθη ο Μέγερι.

Ναι, ήταν πολύ μεγάλη απώλεια ο Μανιάτης, αν δεν είχε αποχωρήσει ο Ολυμπιακός πιθανότατα δεν θα είχε καν κινδυνεύσει.

Ναι, με τον Ιμπαγάσα θα κρατούσε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια και θα περιόριζε τη δράση της Μέταλιστ.

Ναι, μια ομάδα που στο 80’ο λεπτό νικά 1-0 και έρχεται από νίκη στο πρώτο ματς δεν έχει δικαίωμα να αποκλειστεί, ο αποκλεισμός ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Όμως…

Του Βασίλη Σαμπράκου

Όμως, καλοί μου μυαλοπώληδες, που μας είχατε πρήξει ότι δεν υπήρχε η Μέταλιστ μετά από το πρώτο παιχνίδι και ότι είναι, φωστήρες, μια απείθαρχη και αδιάφορη ομάδα, αυτή είναι μια από τις καλύτερες στο passing game ομάδες του επιπέδου της στην Ευρώπη, και έχει στην ενδεκάδα της, ειδικά μεσοεπιθετικά, κανονικότατους ποδοσφαιριστές.

Το come back της Μέταλιστ στο β’ ημίχρονο ήρθε επειδή της έδωσε το δικαίωμα ο Ολυμπιακός, που δεν την καθάρισε ούτε στο Χάρκοβο ούτε στο πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη. Ηρθε όμως αυτή η επιστροφή ακριβώς επειδή η Μέταλιστ είναι μια κανονικότατη ομάδα που έχει αναγάγει σε τέχνη την εκμετάλλευση των χώρων.

Εχει μεγάλη ευθύνη ο Ολυμπιακός γι’ αυτό που του συνέβη. Πρώτοι απ’ όλους οι επιθετικοί του, που δεν τελείωσαν την πρόκριση στο Χάρκοβο και στο α’ ημίχρονο. Και μετά τα λάθη του τερματοφύλακά του, και το μακρύ black out του β’ ημιχρόνου. «Φταίει» όμως και η ποιότητα και η δουλειά της Μέταλιστ. Ηταν ένα καλό μάθημα ποδοσφαίρου το αποψινό. Μάθημα το οποίο η Ελλάδα, που ζει με την ψευδαίσθηση ότι είναι ποδοσφαιρική υπερδύναμη, θα συνεχίσει να μη διαβάζει.


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: