Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Να παραμείνουν σε σταθερή τροχιά…!!

Να παραμείνουν σε σταθερή τροχιά…
Η Πόρτο έδωσε την ευκαιρία στην Μπενφίκα να την πλησιάσει την περασμένη εβδομάδα και να ξαναβάλει «φωτιά» στο φετινό πορτογαλικό πρωτάθλημα. Τώρα, η διαφορά του ενός βαθμού ανάμεσα σε «δράκους» και «αετούς» οφείλει να παραμείνει έτσι, αν θέλουν οι δυο υποψήφιες πρωταθλήτριες της φετινής Superliga να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου. Ήτοι, να νικήσουν τις αντιπάλους τους, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.

Οι κάτοχοι του Europa League φιλοξενούνται στην έδρα της αδιάφορης, αλλά πάντα επικίνδυνης Νασιονάλ στη Μαδέιρα και έχουν το πλεονέκτημα για τη νίκη, περιμένοντας τι θα κάνουν και οι Λουζιτανοί, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας των πρωτευουσιάνων να «ρεφάρουν» την «γκέλα» της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Ακαντέμικα.

Από την πλευρά τους, οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχονται στο «Ντα Λουζ» την Μπέιρα Μαρ, που βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από τις θέσεις που υποβιβασμού και κινδυνεύει άμεσα, οπότε θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα, παίζοντας με κλειστή άμυνα που θα δυσκολέψει τους παίκτες του Ζόρζε Ζέσους.

Η τρίτη Μπράγκα πηγαίνει στην έδρα της προτελευταίας Φεϊρένσε, ώστε να πάρει τη νίκη και να παραμείνει κοντά στις δύο πρωτοπόρους, απέναντι σε μια ομάδα που «καίγεται» για βαθμούς, ώστε να ελπίζει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μετά τη μεγάλη πρόκριση στο «Ετιχαντ» επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Europa League, επιστρέφει στις «δάφνες» της χώρας της, πηγαίνοντας στην έδρα της σχεδόν αδιάφορης Ζιλ Βιθεντε και όλοι περιμένουν πως θα επικρατήσει, εύκολα ή δύσκολα.

Τέλος, η Μαρίτιμο πηγαίνει στην έδρα της Σετούμπαλ, που βρίσκεται κοντά στις επικίνδυνες θέσεις κα θα έχει δύσκολο έργο, ώστε να διεκδικήσει την τέταρτη θέση της βαθμολογίας από τα «λιοντάρια».



Αναλυτικά, η 23η αγωνιστική:


Παρασκευή 16/3/12

21:00 Νασιονάλ-Πόρτο

22:15 Μπενφίκα-Μπέιρα Μαρ

Σάββατο 17/3

18:00 Λεϊρία-Ρίο Αβε

22:15 Φεϊρένσε-Μπράγκα

Κυριακή 18/3

18:00 Ακαντέμικα-Πάσος Φερέιρα

20:00 Σετούμπαλ-Μαρίτιμο

22:15 Γκιμαράες-Ολιανένσε

Δευτέρα 19/3

22:15 Ζιλ Βιθέντε-Σπόρτινγκ


Η επόμενη (24η) αγωνιστική:

Ρίο Αβε-Γκιμαράες
Μαρίτιμο-Ζιλ Βιθέντε
Σετούμπαλ-Λεϊρία
Πάσος Φερέιρα-Πόρτο
Μπράγκα-Ακαντέμικα
Ολιανένσε-Μπενφίκα
Μπέιρα Μαρ-Νασιονάλ
Σπόρτινγκ-Φεϊρένσε


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: