Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«Πάμε για κατάκτηση Κυπέλλου»

«Πάμε για κατάκτηση Κυπέλλου»
Το Κύπελλο Ελλάδας είναι ο στόχος του Αστέρα Τρίπολης σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαντή. Ο Έλληνας τερματοφύλακας μίλησε στους ανθρώπους του συλλόγου, σε μια συνέντευξη που θα φιλοξενηθεί στο match programme του αγώνα με την ΑΕΚ και αναφέρθηκε στα… πάντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Μπαντή:

Θα ήθελα το σχόλιο σου για το σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ...

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ιστορική ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Έχουμε αποδείξει ότι στην έδρα μας παίρνουμε αυτό που θέλουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αυτή τη φορά.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Αστέρας;

Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα και στους δύο στόχους. Θα προσπαθήσουμε για την κατάκτηση του κυπέλλου και την είσοδο στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Χωρίς κανένα ιδιαίτερο κίνητρο έπαιζα από πολύ μικρή ηλικία. Το έβλεπα και εξακολουθώ να το βλέπω ως ένα παιχνίδι. Ξεκίνησα να παίζω στις ακαδημίες της Ιερισσού στη Χαλκιδική και το 2001 πήγα στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή.

Αν δεν έπαιζες ποδόσφαιρο τι θα ήθελες να ακολουθήσεις;

Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου χωρίς ποδόσφαιρο, το οποίο έχει γίνει από μικρή ηλικία τρόπος ζωής μου.

Συνηθίζεται οι τερματοφύλακες να φοράνε το Νο1. Πώς επέλεξες το Νο37;

Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει, το να συνδυάζουμε δηλαδή τον τερματοφύλακα με το Νο1. Το 37 δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για μένα. Είχα δεθεί με αυτό το νούμερο και ήθελα να συνεχίζω να το φοράω και στον Αστέρα.

Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

Την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 όταν τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές η ομάδα μου ήταν με το ένα πόδι στη Β' Εθνική, αλλά με ένα απίστευτο σερί μείναμε στην κατηγορία. Σε εκείνο το διάστημα έπαιζα στον Ηρακλή και είχα πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια. Θεωρώ πώς στο παιχνίδι Ξάνθη-Ηρακλής 1-2 έχω πραγματοποιήσει την καλύτερη μου εμφάνιση στη μέχρι σήμερα καριέρα μου.

Ποια είναι τα μυστικά ενός καλού τερματοφύλακα;

Ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και να μπορεί να διαβάζει καλά το παιχνίδι. Πιστεύω πώς ο Ολλανδός Βαν Ντερ Σάαρ διαθέτει το καλύτερο «πακέτο» τερματοφύλακα.

Σου αρέσει να ρισκάρεις στο παιχνίδι;

Ναι, μου αρέσει να ρισκάρω. Πλέον ο τερματοφύλακας έχει εξελιχθεί, πρέπει να παίζει και μακριά από την εστία του, σαν λίμπερο και αυτό έχει μεγάλο ρίσκο.

Ποιοι είναι οι δυσκολότεροι επιθετικοί που έχεις αντιμετωπίσει;

Ο Αθανασιάδης του ΠΑΟΚ, ο Μήτρογλου του Ατρόμητου και ο Τζιμπούρ του Ολυμπιακού, γιατί έχουν ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα.

Το μεγάλο σου όνειρο ως τερματοφύλακας;

Πρώτος μου στόχος είναι να καθιερωθώ στον Αστέρα. Δεν το κρύβω πώς ένα από τα όνειρα μου είναι η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος και η ευρωπαϊκή έξοδος με τον Αστέρα.

Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φίλους του Αστέρα;

Οι παίκτες τα δίνουν όλα για το καλό αυτής της ομάδας. Από την πλευρά μας θέλουμε τη στήριξη τους. Κάθε ομάδα έχει ανάγκη τους οπαδούς της σε κάθε παιχνίδι που δίνει.

Με ποια προσωπικότητα θα ήθελες να συναντηθείς και γιατί;

Με το Φιντέλ Κάστρο, γιατί είναι από τους τελευταίους εν ζωή επαναστάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: