Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο...

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.
Τώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο...
Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό δεν είναι ο αποκλεισμός. Το χειρότερο είναι αυτό που ακολουθεί και είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το οδυνηρότατο νοκ άουτ από τη Μέταλιστ ενώ όλα ήταν στο χέρι του είναι κάτι που δύσκολα θα ξεπερασθεί. Είναι τόσο οριακά τα πράγματα που η ομάδα του Πειραιά μπορεί να χάσει τα πάντα μέσα σε ελάχιστες μέρες. Εκεί που ήταν καβάλα στο άλογο μπορεί να σκάσει. Δεν ήταν κακός. Κάθε άλλο.
Ηταν οφθαλμοφανέστατο ότι τα πάντα χάθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί που οι "ερυθρόλευκοι" μπορούσαν να καθαρίσουν την πρόκριση τελικά την πούλησαν. Το έκαναν και με τη Ρούμπιν, αλλά δεν το πλήρωσαν. Το σερί τους έσπασε στο πιο καθοριστικό σημείο.
Εμειναν από δυνάμεις και ήταν θέμα του πότε θα σκοράρει η Μέταλιστ. Ακούγεται παιδικό, αλλά μόνο αν ισοφάριζε στην τελευταία φάση θα μπορούσε κανείς να είναι σίγουρος για την πρόκριση. Οταν ισοφάρισε ο Βιγιάγκρα μόνο από τύχη θα περνούσε ο Ολυμπιακός. Ενα γκολ που τους έκοψε τα πόδια αφού μετά δεν μπορούσαν ούτε καν να αλλάξουν πάσα. Είναι σαν να πίνεις κώνειο αυτός ο αποκλεισμός.
Τώρα πως πας στο ντέρμπι; Με Ιμπαγάσα και Μανιάτη νοκ άουτ και όλη την ομάδα σκασμένη ψυχολογικά και σωματικά; Τώρα είναι το πιο δύσκολο σημείο για τον Βαλβέρδε και τους παίκτες του. Το πρώτάθλημα παραμένει πρώτος στόχος, αλλά στο ντέρμπι της Κυριακής πάνε ως σούπερ αουτσαϊντερ. Η τεράστια κούραση, η μεγάλη απογοήτευση και οι απώλειες βασικών παικτών τους φέρνει με την πλάτη στον τοίχο.
Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι για τη νίκη ώστε να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου. Θα μπορέσει να το διαχειρισθεί ο Ολυμπιακός; Αν καταφέρει να ξεπεράσει τόσο γρήγορα το σοκ ενός τέτοιου αποκλεισμού τότε θα πιει νερό στο φινάλε. Αν όχι τότε θα τα έχει χάσει όλα μέσα σε ελάχιστες μέρες επειδή δεν έμαθε να τελειώνει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: