Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«Ο ένας προσπαθούσε να ξεπεράσει τον άλλον»

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς από τον ΠΑΟΚ ένας εκ των πρωταγωνιστών της επιτυχίας του «Δικεφάλου», ο Νίκος Μπουντούρης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για το τρόπαιο και τις δύο νίκες επί της Στεφανέλ Μιλάνο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Νίκος Μπουντούρης:

«Αυτό που έχει μείνει στην ιστορία είναι ότι αυτή η σειρά τελικών ήταν η πιο ωραία που έχει γίνει σε ευρωπαϊκό κύπελλο. Στους τελικούς δε συναντάς λόγω σκοπιμότητας μεγάλο θέαμα, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίχτηκε πολύ ωραίο μπάσκετ, ανέβηκε το σκορ και ήταν ευχαριστημένος ο μπασκετικός κόσμος της Ευρώπης.

Μετράει η ικανότητα των παικτών. Είχαμε ικανούς σκόρερ εμείς, αλλά και από την άλλη πλευρά ήταν ο Μποντιρόγκα, ο Τζεντίλα ο Φούτσκα».

«Έγινε μετά από προσπάθεια πολλών χρόνων. Υπήρχε μια μπασκετική κόντρα Άρη και ΠΑΟΚ, ο ένας προσπαθούσε να ξεπεράσει τον άλλον και επένδυαν χρόνο και χρήμα σε παίκτες και προπονητές.

Έφτασαν όλοι στο σημείο να πρωταγωνιστούν. Εντάξει, θα υπάρξει και παρακμή, είναι νομοτέλεια, αλλά ο ΠΑΟΚ για τον οποίο μου επιτρέπεται να έχω γνώμη είναι ομάδα που έχει προοπτικές, γιατί έχει πολύ κόσμο που αγαπάει την ομάδα, έχει δικό του γήπεδο και έχει τις προοπτικές να κάνει κάτι υγιές, με διαφορετικό τρόπο απ? ότι γινόταν εκείνα τα χρόνια. Με οργανωμένο πλάνο και όχι πολλή βιασύνη».

Για τη σημερινή κατάσταση τον ΠΑΟΚ είπε:

«Η διάθεση είναι σημαντικό πράγμα, αλλά και η γνώση, που υπάρχει. Ο Μπάνε, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Σούλης Μαρκόπουλος κάνουν φιλότιμη προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ θέλει να επενδύσει σε μικρές ηλικίες. Παρακολούθησα το παιδικό τμήμα πρόσφατα, υπάρχουν παιδιά που θα ήθελαν να παίξουν στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα πρέπει να επενδύσει σε καλούς προπονητές, να διδάξουν στα νέα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να λειτουργήσει σαν οργανισμός και να είναι πυρήνας της Βορείου Ελλάδος. Όλοι θέλουν να βλέπουν έναν Έλληνα παίκτη και να ταυτίζονται μαζί του. Οι ξένοι φυσικά πρέπει να υπάρχουν, αλλά για να δίνουν το κάτι παραπάνω».

Για την εθνική υπογράμμισε:

«Ο καθρέφτης του μπάσκετ είναι η εθνική. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πάντα βοηθούσε με τα συναισθήματα που γεννούσε στους φιλάθλους για να έρχονται κοντά στο μπάσκετ. Μετά από μια επιτυχία γέμιζαν τα γήπεδα.

Η εθνική λειτουργεί σαν μια διαφήμιση του αθλήματος, ο κόσμος αγάπησε το μπάσκετ μέσα από την εθνική. Ρίξαμε το βάρος στο να φέρνουμε καλούς παίκτες, γινόταν καλό πρωτάθλήμα, αλλά υστερούσε σε οργάνωση, σε υποδομές, σε γήπεδα.

Πηγαίναμε με αυτόματο πιλότο, διότι απορροφούνταν οι καλοί παίκτες από τις μεγάλες ομάδες, χωρίς όμως οργάνωση, προγραμματισμό και ανταγωνιστικότητα».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: