Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ξέσπασε για να του φύγει το… άγχος!!

Ξέσπασε για να του φύγει το… άγχος
Επίδειξη ισχύος έκανε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι με αντίπαλο την τοπική ομάδα λίγες ημέρες πριν τα σημαντικά παιχνίδια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την προημιτελική φάση της Euroleague. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 97-64 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και εκτόνωσαν το όποιο άγχος τους ενόψει των κρίσιμων ματς με τους Ισραηλινούς.

Ανάσες σε πολύτιμους παίκτες του έδωσε ο Ομπράντοβιτς (Μπατίστ, Διαμαντίδη), δεν αγωνίστηκε ο Καϊμακόγλου, χρόνο συμμετοχής πήρε ο Πατ Καλάθης. Εκτός ο ΚώσταςΤσαρτσαρής που τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρείται από ίωση.

Διαμαντίδης (16 πόντοι με 2/2 δίποντα και 4/4 τρίποντα) και Γιασικεβίτσιους οι κορυφαίοι από την ομάδα του «Ζοτς».

Το ματς

Με εκρηκτικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι καθώς προηγήθηκε γρήγορα με 10-0. Οι «πράσινοι» επέβαλαν γρήγορο ρυθμό τον οποίο και ακολούθησε το νεανικό σχήμα του Αργύρη Πεδουλάκη. Πολλά τα λάθη για τους γηπεδούχους (10) με τη δυναμικότητα των δύο ομάδων να είναι εμφανής στο παρκέ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι παίκτες του «Ζοτς» να χτίσουν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο μία διαφορά 20 πόντων (9-29)!

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστηκε το ματς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε κέφια τον Γιασικεβίτσιους, αλλά και τον αρχηγό τους Δημήτρη Διαμαντίδη. Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου συνδυασμού ήταν το +33 (25-58) με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Καστοριανού γκαρντ λίγο πριν το ημίχρονο. Καυκής, Ψαρόπουλος και Παπαντωνίου το πάλευαν για το Περιστέρι με τον τελευταίο να μειώνει στους… 30 (28-58) με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού.

Δύο πρόσωπα εμφάνισε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και διατηρώντας τον έλεγχο έφτασαν τη διαφορά στους 35 πόντους (34-69). Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας κάπου εκεί εφησύχασαν, κατέβασαν ταχύτητα και με την άμυνα τους να πηγαίνει περίπατο, άφησαν τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να τρέξουν επιμέρους 19-5 και να μειώσουν σε 53-74.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο με πειραματισμούς από τον Ομπράντοβιτς σε πρόσωπα και συστήματα. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να αγωνιστεί με υψηλό κίνητρο παρά την διαφορά που δεν τον βοηθούσε για κάτι τέτοιο. Αυτό που σίγουρα κατάφερε είναι να προσφέρει θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου. Και στο +36 το προβάδισμα (59-95), με το ματς να ολοκληρώνεται με σκορ 64-97.


Τα δεκάλεπτα: 9-29, 28-58, 53-74, 64-97

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 9 (7 ριμπάουντ), Καυκής 14 (2), Ψαρόπουλος 7, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 8 (6 ασίστ), Γιόβοβιτς 9 (3), Έντουαρντς 12, Πέτρουλας, Μίτροβιτς 2, Πρέκας, Τσιλούλης, Παραγιάννης 3.


Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 5, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 4, Λόγκαν 6 (2), Σάτο 11 (1), Πατ Καλάθης 6, Διαμαντίδης 16 (4), Βουγιούκας 8 ( 7 ριμπάουντ), Νικ Καλάθης 10, Σμιθ 11 (1), Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους 18.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: