Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι 4άρες πάνε την Τσέλσι μακριά!!

Οι 4άρες πάνε την Τσέλσι μακριά!
Η Τσέλσι είναι στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός της Νάπολι, άλλα 3 μεγαθήρια έχουν φύγει με 4 γκολ από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Κάτι τέτοια απογειώνουν τους «μπλε» στη διοργάνωση!

Συνέχισε την παράδοση με ρεκόρ
Κανένας άλλος σύλλογος από το Νησί δεν είχε καταφέρει κάτι παρόμοιο. Να χάνει δηλαδή με 3-1 στον πρώτο αγώνα και παρόλα αυτά να προκρίνεται στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τσέλσι συνέχισε την παράδοση που θέλει τους Άγγλους να έχουν μία τουλάχιστον ομάδα στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (από το 1995-96). Άλλες δύο σεζόν οι «μπλε» είχαν φιλοδωρήσει με τέσσερα γκολ αντίπαλό τους και μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητο, όπως είναι η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου και η Λίβερπουλ και είχαν φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στους «4» (2004-2005)
Το 2004-05 την πρώτη χρονιά του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της, η Τσέλσι έφτασε στους «4», φιλοδωρώντας με τέσσερα γκολ στην έδρα της Μπαρτσελόνα για τη φάση των «16» και Μπάγερν Μονάχου για αυτή των «8», θέτοντας τις δύο ομάδες εκτός συνέχειας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Από την πρώτη είχε χάσει 2-1 στο «Καμπ Νου» και απάντησε με 4-2 (Γκούντγιονσεν, Λάμπαρντ, Νταφ, Τέρι) στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Με το ίδιο σκορ (Τζό Κόουλ, δύο ο Λάμπαρντ και ένα ο Ντρογκμπά) στο ίδιο γήπεδο είχε επικρατήσει της δεύτερης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «8». Ηττήθηκε 3-2 στη Γερμανία, αλλά προκρίθηκε για το γκολ παραπάνω στην Αγγλία στα ημιτελικά, όπου όμως αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ.
Στους «4» (2008-09)
Τη σεζόν 2008-2009 η Λίβερπουλ είχε χάσει στην έδρα της με 1-3 από τους «μπλε» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι «κόκκινοι» πήγαν στη συνέχεια αποφασισμένοι για την ανατροπή στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 στο 28ο λεπτό μετά από εύστοχο πέναλτι του Τσάμπι Αλόνσο -το σκορ είχε ανοίξει ο Φάμπιο Αουρέλιο με έξυπνο φάουλ-.
Η Τσέλσι απάντησε με τρία γκολ από Ντιντιέ Ντρογκμπά, Άλεξ και Φρανκ Λάμπαρντ για να κάνει το 3-2. Μέσα σε δύο λεπτά, όμως, (81ο και 83ο λεπτό) η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ διαμόρφωσε το 3-4 με Λούκας και Ντιρκ Κάουτ, θέλοντας ένα γκολ στα επόμενα 7 λεπτά που απέμεναν για να είναι αυτή στους «4». Ωστόσο, ένα γκολ του Λάμπαρντ στο τέλος (4-4) έδωσε τέλος στα όνειρα της Λίβερπουλ. Πάντως, η Τσέλσι δεν κατάφερε να βρεθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σε τελικό, αφού αποκλείστηκε ακολούθως από την Μπαρτσελόνα.
Στους «8» και... βλέπουμε (2011-12)
Φέτος (2011-12) η Τσέλσι πέτυχε για τέταρτη φορά τέσσερα γκολ σε μια ομάδα σε φάση νοκ άουτ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Κατάφερε να επικρατήσει 3-1 της μαχητικής Νάπολι στο Λονδίνο και να στείλει το ματς στην παράταση, όπου ο Ιβάνοβιτς έκανε το 4-1 (Ντρογμπά, Λάμπαρντ και Τέρι τα άλλα τρία τέρματα), σκορ που εξασφάλισε το εισιτήριο στους «8» στους «μπλε».
Έχει Λάμπαρντ οδηγό
Μένει να δούμε αν η τρίτη χρονιά που πετυχαίνει τεσσάρες η Τσέλσι στα νοκ άουτ αποδειχθεί και η... τυχερή για αυτή και πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ που τόσο ονειρεύεται ο κροίσος που τη διοικεί, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς... Πάντως έχει… μάγο-οδηγό που δεν είναι άλλος από τον Φρανκ Λάμπαρντ. Είναι ο μόνος παίκτης που έχει σκοράρει και στις τέσσερις… τεσσάρες της.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: