Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Έχει ντέρμπι…!!

Έχει ντέρμπι…
Το τοπικό ντέρμπι του Εδιμβούργου ανάμεσα στη Χαρτς και τη Χιμπέρνιαν ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της σκοτσέζικης Premier League. Οι στόχοι των δύο ομάδων φέτος είναι διαφορετικοί. Οι μεν γηπεδούχοι στοχεύουν στην έξοδο στην Ευρώπη, οι δε φιλοξενούμενοι δίνουν μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Το περασμένο Σάββατο η Χιμπέρνιαν προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου σε βάρος της Εϊρ, ενώ η Χαρτς παραχώρησε ισοπαλία στη Σεντ Μίρεν και έχει την προσεχή Τετάρτη τον επαναληπτικό.

Η Ρέιντζερς των χιλίων προβλημάτων ταξιδεύει στο Νταντί για να αντιμετωπίσει τη Γιουνάιτεντ. Οι «Τζερς», που ως γνωστόν, έχουν μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, έχασαν τους Γουάιτ και Τσέλικ, αλλά η πλειοψηφία των υπόλοιπων παικτών είναι θετική στη μείωση των αποδοχών τους προκειμένου να μην διαλυθεί ο σύλλογος. Στα δύο παιχνίδια τους τη φετινή σεζόν, αλλά προ… κρίσης, η Ρέιντζερς πήρε ισάριθμες νίκες, αλλά σε αυτό για τη φάση των «16» του κυπέλλου, οι «Άραβες» έφυγαν με το διπλό από το «Αϊμπροξ» και την πρόκριση.

Ρεβάνς για τον αποκλεισμό της στο κύπελλο θέλει να πάρει και η Μάδεργουελ από την Αμπερντίν. Προ μιας εβδομάδας, οι «Ντονς» νίκησαν 2-1 στο «Φιρ Παρκ» και έφτασαν τα δώδεκα παιχνίδια δίχως ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο μέσα στο 2012. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, προκειμένου να κάνουν άλλο ένα βήμα για την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια της επόμενης περιόδου. Το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι ανάμεσα στη Σεντ Μίρεν και τη Σεντ Τζόνστον.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Τετάρτη 22/02
Σέλτικ-Ντανφέρμλιν 2-0
(32’ Μαλγκριού, 75’ Φόρεστ)

Σάββατο 10/03
Ινβερνές-Κιλμάρνοκ 1-1
(83’ Γκόλομπαρτ - 31’ αυτ. Γκόλομπαρτ)

Σάββατο 17/03
Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς (14.45)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν (17.00)
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον (17.00)

Κυριακή 18/03
Χαρτς-Χιμπέρνιαν (14.00)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική

Σάββατο 24/03 (17.00)
Αμπερντίν-Ινβερνές
Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ
Ντανφέρμλιν-Σεντ Μίρεν
Σεντ Τζόνστον-Χαρτς
Χιμπέρνιαν-Νταντί Γιουν.

Κυριακή 25/03 (15.00)
Ρέιντζερς-Σέλτικ


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: