Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η ομοφοβία πιο συχνή από το ρατσισμό!!

Η ομοφοβία πιο συχνή από το ρατσισμό
Αίσθηση προκαλεί μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, σύμφωνα με την οποία κρούσματα ομοφοβίας παρατηρούνται πιο συχνά σε σχέση με τα αντίστοιχα ρατσισμού, στα αγγλικά γήπεδα. Η έρευνα έγινε από διακομματική επιτροπή του αγγλικού κοινοβουλίου, με τους αρμόδιους φορείς να κάνουν λόγο για «ανησυχητικά συμπεράσματα».

Την ώρα που όλες οι προσπάθειες της Πρέμιερ και της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επικεντρώνονται στην καταπολέμηση του ρατσισμού, μία νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει …τις προτεραιότητες.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από δικομματική επιτροπή, «η ομοφοβία είναι ενδεχομένως μεγαλύτερο πρόβλημα για το ποδόσφαιρο σε σχέση με άλλες μορφές βίας», με το «25% των φιλάθλων να θεωρεί πως στο ποδόσφαιρο επικρατούν τέτοιες τάσεις», και μόλις «το 10%» να πιστεύει το ίδιο για το ρατσισμό.

Ταυτόχρονα, «το 14% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε πως έχει ακούσει ομοφοβικά συνθήματα» στα γήπεδα. Από την πλευρά της, η FA δεν έχει σχολιάσει επίσημα τα στοιχεία, ωστόσο κύκλοι της ομοσπονδίας κάνουν λόγο για «ανησυχητικά φαινόμενα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν δραστικά».

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: