Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Επιπέδου Τσάμπιονς το φετινό Γιουρόπα Λιγκ»

«Επιπέδου Τσάμπιονς το φετινό Γιουρόπα Λιγκ»
Ο οδυνηρός αποκλεισμός της Ουντινέζε από το Τσάμπιονς Λιγκ δεν δείχνει να επηρεάζει τον προπονητή της ομάδας, Φραντσέσκο Γκουιντολίν, που ζήτησε από τους παίκτες του να τιμήσουν το Γιουρόπα Λιγκ. Η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση δεν είναι υποτιμητική για τον Ιταλό προπονητή, που τόνισε την αξία των ομάδων που παίρνουν μέρος σε αυτό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρώτη αντίπαλο των Φριουλάνων, την Ανζί.

Η πορεία της Ουντινέζε στο περσινό πρωτάθλημα ήταν εκπληκτική, αφού η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα πλέι οφ, όμως, της διοργάνωσης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπράγκα, αφού αποκλείστηκε στα πέναλτι.

Ο αποκλεισμός αυτός, ωστόσο, δεν επηρεάζει τον Γκουιντολίν, που ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα στο πρώτο ματς του Γιουρόπα Λιγκ, με αντίπαλο την Ανζί. «Το Τσάμπιονς Λιγκ ανήκει στο παρελθόν. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε το Γιουρόπα Λιγκ και να εμφανίσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα μας. Η αντίπαλός μας είναι μια ισχυρή ομάδα, με πλούσιο πρόεδρο και ένα σπουδαίο προπονητή. Θα μπορούσε να παίζει στο Τσάμπιονς, όπως και πολλές άλλες ομάδες αυτής της διοργάνωσης», τόνισε ο Γκουιντολίν.

Βασικό όπλο της Ανζί είναι ο Ετό. Πως θα τον αντιμετωπίσει; «Δεν είναι μόνο ο Ετό, όλη η ομάδα είναι δυνατή και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Χίντινγκ έχει κάνει καλή δουλειά, κάτι που περίμενα από έναν «γκουρού» της προπονητικής. Θέλει μεγάλη προσοχή και ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να πετύχουμε κάτι καλό το βράδυ της Πέμπτης», σημείωσε ο Γκουιντολίν.

Η Ουντινέζε ακόμα ψάχνει την πρώτη νίκη της σεζόν. Γιατί αντιμετωπίζει τόσες δυσκολίες; «Πάντα κατεβαίνουμε για τη νίκη, αλλά παίζουν και οι αντίπαλοι, δεν παίζουμε μόνοι μας. Επιπλέον αυτή την περίοδο δεν μας πάει τίποτα καλά. Ελπίζω να γυρίσει ο τροχός και να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Ξέρω πως έχουμε τις δυνατότητες», ήταν η απάντηση του Φραντσέσκο Γκουιντολίν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: