Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Σώστε τον Άρη και ας πάμε φυλακή»

Ο Στάθης Τσομίδης, μέλος της νομικής ομάδας η οποία έχει αναλάβει να προχωρήσει την διαδικασία για το άρθρο 99, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε την κατάθεση της αίτησης υπαγωγής, τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν αλλά και για κάτι που του είπε ένα στέλεχος.

Για την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής:

«Κατετέθη η αίτηση υπαγωγής και υπάρχει το αίτημα της προσωρινής διαταγής, που θα κριθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Δεν ξεπεράσαμε απλώς τα εμπόδια. Καταθέσαμε ένα δικόγραφο πλήρες, για να κριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Και αυτό είναι η νίκη της ομάδας και της οικογένειας του Άρη. Δεν ήταν αποτέλεσμα ατομικής προσπάθειας, αλλά συλλογικής. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος διότι τώρα που είμαστε ενώπιος ενωπίω με τη ελληνική δικαιοσύνη, όλοι στον Άρη είμαστε ενωμένοι και περιμένουμε την κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης που πιστεύω ότι θα είναι θετική».

Για την εντολή που είχε με τους δύο συναδέλφους:

«Εμένα και των άλλων δύο συναδέλφων μας ανατέθηκε μια εντολή. Ήμασταν υποχρεωμένοι να αποδείξουμε όχι μόνο ότι το άρθρο 99 είναι η μοναδική οδός, αλλά ότι εκτός αυτού, είναι το οικονομικό και δικαστηριακό τούνελ, μέσα από το οποίο θα επανέλθει η ηρεμία και η βιωσιμότητα ΠΑΕ».

Για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν:

«Θα αναμένουμε την απόφαση για την προσωρινή διαταγή. Αν είναι θετική, τα επόμενα βήματα είναι ο συντονισμός όλων των αρμοδίων για να πετύχουμε όχι απλώς το άνοιγμα του φακέλου για το 99 αλλά και τις συμφωνίες με τους πιστωτές που προβλέπει ο νόμος. Η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει ήδη, γιατί όλοι ενδιαφέρονται, είτε τους χρωστάει ο Άρης είτε όχι, για το τι θα συμβεί. Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, αλλά πιστεύω ότι θα είναι καρποφόρες».

Για όσους βοήθησαν ώστε να κατατεθεί η αίτηση:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να καταθέσουμε τη συγκεκριμένη αίτηση. Την ΠΑΕ, όλα τα στελέχη, την ΚΜΑ το λογιστήριο, πρώην στελέχη. Όλοι δούλεψαν συντονισμένα. Εγώ είμαι ο τελευταίος που κλήθηκα να βοηθήσω και το έκανα όσο μπορούσα».

Για την απαίτηση του κόσμου του ΑΡΗ να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους φταίνε για την τωρινή κατάσταση της ομάδας:

«Τα αίτημα των φιλάθλων του ΑΡΗ θα ικανοποιηθεί πλήρως. Δεν το λέω εγώ, αλλά ο νόμος.

Για το τι του είπε ένα στέλεχος:

«"Προχωρήστε, σώστε τον ΑΡΗ και ας πάμε φυλακή”. Δεν πάει κανένας φυλακή και θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν γίνει τέτοια αδικήματα, τα οποία να επισύρουν την ποινική ευθύνη ανθρώπων που αγάπησαν μια ομάδα».

Για το ποσοστό των εταιριών που αποφεύγουν την πτώχευση:

Το ποσοστό των εταιριών που καταφέρνουν να αποφύγουν την πτώχευση είναι λιγότερο από 10%. Εγώ σαν χαρακτήρας είμαι αισιόδοξος και δεν γίνετε μια ιστορική ομάδα να κατάρρευση χωρίς να δώσει κανείς τη μάχη του».





πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: