Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΑΚΕ: Συνεργασία με UNICEF!!

Την έναρξη της συνεργασίας της με τη UNICEF, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ.
Η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος τάσσεται από φέτος στο πλευρό της οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενέργειες ευαισθητοποίησης των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων της Α1 και ενίσχυσης της UNICEF, καθώς και επισκέψεις σε σχολεία, ιδρύματα και διάφορες εκδηλώσεις από τους παίκτες και τους προπονητές. Παρόμοιο πρόγραμμα έχουν θεσπίσει τα τελευταία χρόνια τόσο η Ευρωλίγκα όσο και το Eurocup.
Η συνεργασία γνωστοποιήθηκε χθες (19/09) κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος και επισημοποιήθηκε με σχετική ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ο ΕΣΑΚΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τη UNICEF. Αρχής γενομένης από την κλήρωση της Basket League ΟΠΑΠ και καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιριών και η ελληνική επιτροπή της UNICEF θα πορευθούν μαζί σε ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειών που αποσκοπούν στην οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων της UNICEF για την προστασία των παιδιών και την προώθηση των δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1946 για να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, στράφηκε στα παιδιά της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Σήμερα δραστηριοποιείται και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και στις βιομηχανικές χώρες μέσω των εθνικών της επιτροπών. Στην Ελλάδα, πρώτος πρεσβευτής καλής θέλησης υπήρξε ο εκλιπών συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης. Στη μακρά ιστορία της η UNICEF πρωτοστάτησε στις διεθνείς εκστρατείες εξάλειψης των επιδημικών ασθενειών, εξασφάλισης κανονικών συνθηκών επιβίωσης και μάθησης, όπως επίσης και της θέσπισης/υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών. Μεταξύ άλλων η UNICEF από το 1947 έως το 1969 παρείχε βοήθεια στην Ελλάδα και εφάρμοσε προγράμματα παστερίωσης του γάλακτος, ελέγχου της φυματίωσης, εκπαίδευσης μαιών και νοσοκόμων κοκ συνολικού ύψους τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ιδρύθηκε το 1977 και υποστηρίζει την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την κατάσταση των παιδιών και των μητέρων τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, την εκπαίδευση για την ανάπτυξη, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο, την πώληση προϊόντων (κάρτες, τετράδια, παιχνίδια κοκ) και τη συλλογή πόρων μέσω εκδηλώσεων, χορηγιών και τηλεμαραθωνίων για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ανάπτυξης ή επείγουσας ανάγκης σε σχεδόν 150 χώρες. Επίσης, αναπτύσσει προγράμματα συνηγορίας προς όφελος των παιδιών στην Ελλάδα, πιέζει την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα για τα παιδιά και κινητοποιεί τον εταιρικό τομέα, ώστε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Η γενέθλια ημέρα της UNICEF (11 Δεκεμβρίου) έχει αναγνωρισθεί και εορτάζεται ως Ημέρα του Παιδιού.
Tο μνημόνιο συνεργασίας του ΕΣΑΚΕ με τη UNICEF περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού κατά τη διάρκεια των αγώνων και ενίσχυσης της UNICEF, επισκέψεις σε σχολεία και ιδρύματα, εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παικτών, προπονητών και μελών των ΚΑΕ».



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: