Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Έγινε το πρώτο βήμα για το άρθρο 99!!

Έγινε το πρώτο βήμα για το άρθρο 99
Την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η ΠΑΕ Άρης, που περιμένει απάντηση είτε αύριο Παρασκευή, είτε την Δευτέρα. Εφόσον γίνει δεκτή, θα «παγώσουν» για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών οι απαιτήσεις πιστωτών, που κέρδισαν τις προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια. Από εκεί και πέρα, αναμένεται και η αντίδραση της ΕΠΟ για το αν θα γίνει δεκτή μία τέτοια απόφαση σε ό,τι έχει να κάνει με τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών. Σε αντίθετη περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος ενεργοποίησης των ποινών από το διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας.

«Κατατέθηκε η αίτηση, αναμένεται αύριο η προσωρινή διαταγή αναστολής των οικονομικών διώξεων, πράγμα που σημαίνει ότι αναστέλλονται όλες οι ατομικές διώξεις οικονομικού περιεχομένου από φυσικά και νομικά πρόσωπα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κανείς πιστωτής, ποδοσφαιριστής ή εταιρία δεν μπορεί να κινηθεί κατά της ΠΑΕ, ώσπου να γίνει το δικαστήριο, δηλαδή για το επόμενο εξάμηνο περίπου» δήλωσε ο Στάθης Τσομίδης, μέλος της επιτροπής των νομικών που χειρίζεται την υπόθεση και πρόσθεσε:

«Δεν είναι δεδομένο, βέβαια, ότι η απόφαση αύριο θα είναι θετική, καθώς τέτοιου είδους αίτηση είναι πρωτόγνωρη από ΠΑΕ. Το θετικό, πάντως, αν ευοδωθεί η προσπάθεια, είναι ότι θα `κουρευτεί` σε σημαντικό βαθμό το χρέος του ΑΡΗ και η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης θα διαπραγματευτεί ξεχωριστά με κάθε πιστωτή. Θα είναι μία ανακούφιση για τον ΑΡΗ. Οι πιστωτές πρέπει να παρακαλάνε να υπαχθεί ο ΑΡΗΣ στο άρθρο 99 για να πάρουν τα χρήματα που θα έχουν συμφωνηθεί στους διακανονισμούς».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: