Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σαρρής: «Δεν ξέρω για καμία δίωξη»

Άγνοια για τα περί δίωξης που του ασκήθηκε από την εισαγγελία Αθήνας δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Σαρρής: «Δεν ξέρω για καμία δίωξη»
Πλήρη άγνοια για τα όσα αναφέρθηκε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» περί άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

«Δεν ξέρω, ρωτήστε τον κ. Θωμαΐδη. Εγώ δεν ξέρω τίποτα αν ο κ. Θωμαΐδης γνωρίζει κάτι παραπάνω και τα γράφει αυτά δικαίωμά του», δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis».

Παράλληλα προανήγγειλε τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί στη Θεσσαλονίκη. «Εδώ και μήνες ο κ. Πλατινί είχε ζητήσει να έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνει στις ομοσπονδίες. Είπαμε να το συνδυάσουμε με το μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα. Διαλέξαμε την Θεσσαλονίκη γιατί θα διεξαχθεί αυτός ο αγώνας. Στην Τούμπα θα βρεθούν και ο πρόεδρος της αλβανικής και της πορτογαλικής Ομοσπονδίας. Το βράδυ μετά το ματς θα έχουμε γεύμα στο ξενοδοχείο με τον Ιβάν Σαββίδη. Την επόμενη μέρα ο κ. Πλατινί θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά», τόνισε.

Ερωτηθείς για την άποψη που έχουν στην UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο απάντησε: «Δεν υπάρχουν μαύρες λίστες στην UEFA, αντιμετωπίζει όλες τις ομάδες το ίδιο. Η UEFA παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν καλή εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις εγχώριες διοργανώσεις. Όταν πέρσι πετύχαμε να κάνουμε τους διακανονισμούς με ποδοσφαιριστές, είχαμε πάρει πρώτα την έγκριση της UEFA. Δέχτηκαν γιατί ξέρουν τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν».

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης των ομάδων ανέφερε: «Τα κριτήρια είναι στάνταρ και δεν αλλάζουν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι οι ποινές για τους μη αδειοδοτούμενους να είναι πιο χαλαρές. Σε άλλες ομοσπονδίες όποιος δεν πάρει άδεια δεν παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εδώ οι ομάδες παίζουν, αυτό το αποφασίζουμε εμείς, τα κριτήρια αδειοδότησης τα αποφασίζει η UEFA. Καλό θα ήταν φέτος να είχαμε πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

Για τα παράπονα που ακούγονται για τις διαιτησίες στην Ελλάδα είπε: «Η διαιτησία είναι το άλλοθι για κάποιον που δεν πετυχαίνει τον στόχο του εντός αγωνιστικού χώρου. Ακόμη και μεγάλες ομάδες το χρησιμοποιούν. Η διαιτησία έχει κάνει βήματα. Χρειάζονται κι άλλα βήματα αλλά η μεγάλη γκρίνια δεν ωφελεί. Νομίζω ότι το κακό κλίμα το δημιουργούμε και λίγο εντέχνως. Και σε άλλα πρωταθλήματα γίνονται λάθη, αλλά δεν δίνεται τέτοια έκταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: