Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Όταν το «Ολντ Τράφορντ» άνοιξε τις πύλες του…!

Το πρώτο ματς που φιλοξένησε το «Ολντ Τράφορντ» ήταν αυτό ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ. Το www.sport-fm.gr και η σημερινή ημέρα (19/2) μας το φέρνει στη μνήμη.

Όταν το «Ολντ Τράφορντ» άνοιξε τις πύλες του…
Κάθε ομάδα που έχει φιλοδοξίες να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία στον κόσμο του ποδοσφαίρου, πρέπει να έχει και ένα γήπεδο που θα μπορεί να τις φιλοξενήσει.

Σε αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στο θρυλικό «Ολντ Τράφορντ», έχει γράψει «χρυσές» σελίδες της ιστορία της. Στιγμές τόσο έντονες και μοναδικές που αρκούσαν για να χαρακτηριστεί και ως «Θέατρο των Ονείρων»!

1908. Ο Τζον Χένρι Ντέιβις θ’αγοράσει, μέσω της Brewery Company του Μάντσεστερ, την έκταση όπου θα χτιζόταν το «Ολντ Τράφορντ».

Η τιμή, κατά προσέγγιση, ήταν 60.000 λίρες και το έργο ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα Archibald Leith, ο οποίος θεωρείτο και από τους κορυφαίους της εποχής.

Μέσα σε δύο χρόνια, η Γιουνάιτεντ είχε μετακινηθεί στο νέο της γήπεδο και είχε πει «αντίο» στην Bank Street.

Όλοι θα περίμεναν,ωστόσο, η νέα έδρα να είναι και γούρικη για τον σύλλογο, αλλά δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο και στην πράξη. Όχι μόνο γιατί δύο μέρες πριν τα «εγκαίνια» κάηκε (!) ένα περίπτερο. Καθαρά αγωνιστικό ήταν το θέμα.

19 Φεβρουαρίου 1910. Το πρώτο ματς που φιλοξενεί το νέο γήπεδο είναι ανάμεσα στην Γιουνάιτεντ και την Λίβερπουλ. Το τελικό 4-3 υπέρ των «κόκκινων», ωστόσο, θα δυσαρεστήσει τους, περίπου, 80.000 φίλους της Μάντσεστερ. Μέχρι την επόμενη χρονιά όμως, στην οποία η ομάδα του Έρνεστ Μανγκάλ θα κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας της. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: