Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Με τον Κόλινς και τον Σλούκα!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε νικηφόρα, 76-66 τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ την κανονική περίοδο της basket league, χάρη σε ένα ακόμα καλό παιχνίδι του Κόλινς και την… αφύπνιση του Σλούκα.

Με τον Κόλινς και τον Σλούκα
Με μία ακόμα νίκη στην κανονική περίοδο μπαίνει στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ ο Ολυμπιακός, που επικράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία του Πανιωνίου στο ΣΕΦ με σκορ 76-66 για τη τελευταία αγωνιστική. Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» που τερμάτισαν δεύτεροι και θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας τον Άρη οι Σλούκας και Κόλινς, πάλεψε για τον Πανιώνιο ο ΜακΚόλουμ.

Ο αγώνας:

Με τους Σπανούλη, Ντάνστον και Πρίντεζη ορεξάτους στην επίθεση, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 12-4 στο 5΄. Οι «ερυθρόλευκοι», παρότι ο Πανιώνιος έβρισκε λύσεις στην επίθεση με Μπατή και ΜακΚόλουμ, ήταν ασταμάτητοι στην επίθεση και με τον Καββαδά να κάνει αισθητή την παρουσία του, προηγήθηκαν με +9, 27-18, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ και ήταν πιο δημιουργικοί, όμως παρουσιάστηκαν άστοχοι στα τρίποντα. Αυτό, έδωσε την ευκαιρία στους «κυανέρυθρους» να μειώσουν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους στο ημίχρονο (42-38), αφού ο Λάνγκφορντ έδωσε σημαντικές βοήθειες στο σκοράρισμα και οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν πιο… χαλαροί στην άμυνα.

Με τον αναγεννημένο τις τελευταίες ημέρες Κόλινς να βοηθά με τη παρουσία του στα γκαρντ και ο Ολυμπιακός ανέκτησε ξανά ένα προβάδισμα δέκα πόντων στο 25΄ (50-40), με τον Πανιώνιο να αντιδρά με καλάθια του Μίλμπερν, αλλά να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 63-55, δέκα λεπτά πριν το τέλος. Οι «ερυθρόλευκοι» που ανανέωναν πολλές επιθέσεις με τα επιθετικά τους ριμπάουντ, έβρισκαν λύσεις με τους Σλούκα και Λοτζέσκι, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +13 (70-57) επτά λεπτά πριν το τέλος και ουσιαστικά εξασφάλισαν τη νίκη, αφού ο Πανιώνιος φάνηκε να μην έχει δυνάμεις για να επιχειρήσει την ανατροπή.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν το πιο «στείρο» (σημειώθηκαν συνολικά 24 πόντοι) απ’ όσα προηγήθηκαν, καθώς ο μεν Ολυμπιακός φύλαξε δυνάμεις για τα παιχνίδια των πλέι οφ με τον Άρη και ο Πανιώνιος για αυτά με τον ΚΑΟΔ. Το τελικό 76-66 έγραψε απλά την ιστορία του ματς, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα ημιτελικά, αν επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά στα προημιτελικά…

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 42-38, 63-55, 76-66.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 2, Σλούκας 11, Κόλινς 9, Σίμονς 4, Λοτζέσκι 12, Πρίντεζης 7, Μάντζαρης, Καββαδάς 6, Κατσίβελης.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 18, Ντούβνιακ 6, Κάρτερ 4, Μίλμπερν 7, Αθανασούλας, Μπατής 6, Σκορδίλης, Λάνγκφορντ 13, Μισέλ 3, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 2, Σαλούστρος 5.

* Χωρίς τον τραυματία Σερμαντίνι και τους Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου για λόγους τακτικής αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: