Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Θέλημα… Παπαντωνίου!

Με νίκη 72-69 επί του Άρη στο «Βενετόκλειο», χάρη σε buzzer beater του Παπαντωνίου ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Κολοσσός Ρόδου, που είχε εξασφαλίσει την παραμονή.

Θέλημα… Παπαντωνίου
Το... ραντεβού του με την Basket League ΟΠΑΠ για τη νέα σεζόν με νίκη ανανέωσε ο Κολοσσός Ρόδου. Οι ροδίτες, αν και αδιάφοροι βαθμολογικά αφού είχαν εξασφαλίσει τη παραμονή, νίκησαν 72-69 τον Άρη που ήθελε το ροζ φύλλο για ένα καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ με τρίποντο του Παπαντωνίου στην εκπνοή.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχος εκτός του Έλληνα γκαρντ οι Κακαρούδης και Σίμπσον, πάλεψαν αλλά δεν ήταν αρκετοί για τη νίκη των «κίτρινων» οι Βεζένκοφ, Μποχωρίδης και Πελεκάνος.

Ο αγώνας:

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο πεντάλεπτο για τις δύο ομάδες, που πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ (12-12) χάρη σε εύστοχες προσπάθειες των Νάτζεφεϊ-Σίμπσον για τον Κολοσσό και του Βεζένκοφ για τον Άρη. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά λάθη, οι «κίτρινοι» ήταν εύστοχοι και προηγήθηκαν 18-12 στο 8’, για να μειώσουν οι ροδίτες στο καλάθι στην εκπνοή του δεκαλέπτου. Με τις άμυνες να πηγαίνουν… περίπατο, το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικό για το φιλοθεάμων κοινό. Εύστοχα σουτ, αιφνιδιασμοί και θέαμα με πρωταγωνιστές τους Παπαπαντωνίου-Πάντιτς για τον ομάδα του Κουταλιανού και τους Πελεκάνο, Μποχωρίδη να βοηθούν πλέον τον καταπληκτικό Βεζένκοφ, για αυτήν του Μίνιτς. Ο Άρης προηγήθηκε ξανά στο 17΄ με 35-30, αλλά η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 39-39.

Με επιθετικές βλέψεις συνέχισαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες, που ήταν ισόπαλες 53-53 στο 26΄. Ο Κολοσσός, ήταν πιο δημιουργικός, είχε περισσότερη πολυφωνία (σκόραραν όσοι έπαιξαν) και ήταν πλέον πιο ενεργητικός στην άμυνα του, προηγήθηκε για πρώτη φορά με +8 (61-53 στο 28΄) με τους Κακαρούδη, Σίμπσον επιθετικές αιχμές, την ώρα που ο Άρης, δεν μπορούσε να βρει άλλους σκόρερ πλην των προαναφερθέντων τριών.

Οι ροδίτες, μπήκαν στην τέταρτη περίοδο έχοντας προβάδισμα επτά πόντων (63-56), όμως ο Άρης επέστρεψε με επί μέρους 8-2 (65-64 στο 33΄) και το ματς παρέμεινε… ντέρμπι. Με καλάθι του Μούρτου, οι θεσσαλονικείς προηγήθηκαν 69-67 τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, ο Κακαρούδης ισοφάρισε άμεσα. Ακολούθησε ένα «στείρο» δίλεπτο και για τις δύο ομάδες, αλλά στη φάση που έκρινε το ματς, ο Παπαντωνίου πήρε πάνω του το κρίσιμο τρίποντο, ευστόχησε με λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο να απομένει και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 39-39, 63-56, 72-69.

Κολοσσός (Κουταλιανός)
: Παπαντωνίου 12 (1), Τσαρ 3 (1), Ματσαμάς, Γεωργαλής 3, Χόπκινς 7, Σμιθ 6, Στεφανίδης 3 (1), Σίμπσον 10, Τσάμης 2, Κακαρούδης 14 (1), Πάντιτς 8, Νάτζεφεϊ 4.
Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 18 (3), Χαντ, Πελεκάνος 17 (3), Γκίκας, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 2, Πουλιανίτης, Χαρίσης 8, Λαρετζάκης, Βεζένκοφ 16 (2), Σαρικόπουλος 2, Μούρτος 6 (1).

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Ανδρικόπουλος, Τσούνας. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: