Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Καμία σχέση με τον τελικό!!

«Ντου από Παντού» για το ντέρμπι της Λεωφόρου που θα δώσει σοβαρό προβάδισμα πρωτιάς σε όποιον κερδίσει. Το ματς, πάντως, δεν θα έχει καμία σχέση με τον τελικό κυπέλλου.
Πόσο πιθανό είναι και το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ να εξελιχθεί σαν τον πρόσφατο τελικό κυπέλλου; Κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τόσο πιθανό. Άλλος ο τελικός κυπέλλου που είναι μια κι έξω κι άλλο ένα παιχνίδι για τα πλέι οφ.
Δεν είναι, δηλαδή, μόνο ποιος θα κερδίσει, αλλά και ποιος δεν θα χάσει. Όποιος, άλλωστε, φύγει με το τρίποντο θα αποκτήσει προβάδισμα πρωτιάς. Κι ο άλλος θα βρίσκεται πια σε μειονεκτική θέση.
Στο μυαλό τους
Το βασικό, λοιπόν, για το συγκεκριμένο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ είναι πρώτιστα η αποφυγή της ήττας. Κι εκτιμώ ότι αυτό θα έχουν εξ’ αρχής στο μυαλό τους και οι δυο ομάδες.
Πιο μαζεμένος
Ο ΠΑΟΚ θα μπει σφιχτά προσέχοντας την άμυνά του, έτσι ώστε να μην πάθει ό,τι στο ΟΑΚΑ που έφαγε τόσα γκολ. Θα είναι, λοιπόν, πιο μαζεμένος ο δικέφαλος. Δεν θα ανοιχτεί πολύ και θα κοιτάξει να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τον ανεβασμένο Στοχ.
Για να το κλειδώσει
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, που είναι το φαβορί, έχει και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τις τελευταίες μέρες, ενώ με το τρέξιμο που έριξαν οι παίκτες του στα πιο πρόσφατα ματς, όσο να’ ναι θα έχει πλέον και μια σχετική κούραση.
Ο Παναθηναϊκός θα το πάει λογικά σε κοντρόλ ρυθμό. Έτσι ώστε είτε από κάποια στημένη φάση, είτε στην ροή του αγώνα να βάλει ένα γκολ και να πάρει πάλι κεφάλι. Κι εκεί θα κάνει διαχείριση για να κρατήσει το σκορ κι αν μπορεί να το κλειδώσει στη συνέχεια. Οι πράσινοι έχουν τον πρώτο λόγο, πάντως. Είναι σε καλύτερη κατάσταση κι αυτό το είδαμε και στον τελικό, φυσικά.
Βέβαια, σε κάθε ματς από μια στιγμή και μόνο μπορούν να αλλάξουν οι ισορροπίες. Ωστόσο, πιθανολογώ ότι πάμε για σαφώς πιο κλειστό ματς απ’ ό,τι στον τελικό. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: