Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Το γράφημα του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ!

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τον αποψινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο αναλύει η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, φέρνοντας στην επιφάνεια και την παράδοση των δύο ομάδων.

Το γράφημα του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Στο πνεύμα της αναμέτρησης του αποψινού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής , βάζει η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν ένα infographic (γράφημα με διάφορες πληροφορίες) και στη συνέχεια ανάρτησαν διάφορα στατιστικά στοιχεία με την παράδοση των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

inner

Τα υπόλοιπα στατιστικά που παρουσίασαν από τον «Δικέφαλο του Βορρά»

5 φορές έχουν συναντηθεί ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό σε αγώνα πρωταθλήματος έπειτα από κόντρα τους για τον θεσμό του Κυπέλλου. Σε αυτές τις «άτυπες ρεβάνς» ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μια ήττα. Τη σεζόν 1993-94 ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 2-0, αλλά ο αγώνας αυτός ήταν αρκετούς μήνες μετά την αναμέτρηση για το Κύπελλο. Τις σεζόν 1970-71 υπήρξε νίκη του ΠΑΟΚ, το 1984-85 η αναμέτρηση τελείωσε με ισοπαλία, ενώ με νίκη του ΠΑΟΚ τελείωσαν και οι αγώνες τις σεζόν 1980-81, 2006-07.

6 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για την διαδικασία των Play Off, έχοντας συνυπάρξει στις τρεις από τις έξι συνολικά διοργανώσεις της Super League. Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα με τέσσερις νίκες σε έξι ματς, ενώ στην έδρα του μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει μόνο μία φορά στο 4-1 της σεζόν 2008-09. Αυτό ήταν και το πρώτο ματς των δύο αντιπάλων στα Play Off.

3 ισοπαλίες έχει πλέον ο ΠΑΟΚ μετά το 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα στα 31 ματς που έχει δώσει για την διαδικασία των Play Off. Πριν από τον Αστέρα με 1-1 από την Τούμπα είχε αποχωρήσει και ο Ατρόμητος τη σεζόν 2011-12, ενώ την περίοδο 2009-10 ο Δικέφαλος είχε έρθει ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: