Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Έχασε, αλλά δεν έπεσε!

Ο Πανελευσινιακός ηττήθηκε από τη Νέα Κηφισιά στην έδρα του με 71-63, αλλά οι ήττες Ηλυσιακού και Ικάρου τον κρατούν στην Α1. «Κλείδωσαν» την πέμπτη θέση και παίζουν με ΠΑΟΚ οι νεοφώτιστοι.

Έχασε, αλλά δεν έπεσε
Ήττα που… πανηγυρίστηκε ήταν αυτή για τον Πανελευσινιακό από τη Νέα Κηφισιά με 71-63 για την τελευταία αγωνιστική της Α1. Κι αυτό γιατί Ηλυσιακός και Ίκαρος Χαλκίδας δεν εκμεταλλεύτηκαν το δώρο των νεοφώτιστων και υποβιβάζονται «πακέτο» στην Α2. Οι νικητές, με τη σειρά τους, στην παρθενική τους παρουσία στη μεγάλη κατηγορία τερμάτισαν στην πέμπτη θέση και στον πρώτο γύρο των play offs θα αναμετρηθούν με τον ΠΑΟΚ, που έχει πλεονέκτημα έδρας, σε μια σειρά που κρίνεται στις δύο νίκες και ξεκινά την Τρίτη στην Πυλαία.

Το ματς

Το άγχος ήταν εμφανές στις κινήσεις των γηπεδούχων από την αρχή και οι νεοφώτιστοι με οδηγό τον Ψαθά είχαν εξ αρχής τα ηνία του αγώνα (3-7) φτάνοντας μέχρι και το +6 (8-14). Ο Μελισσαράτος ήταν αυτός που ανέλαβε να ηγηθεί των γηπεδούχων, που με λέι απ του Φίσερ πήραν το πρώτος τους προβάδισμα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, 22-20, ενώ με ένα ξέσπασμα του Κάιλς η διαφορά έφτασε και στο +11, 33-22. Γουντς, Τσαλδάρης και Βασίλιεβιτς έδωσαν λύσεις στη Νέα Κηφισιά, που «ροκάνισε» τη διαφορά στους επτά (43-36) μέχρι το ημίχρονο.

Η υπεροχή για την Ελευσίνα δεν συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Όταν η διαφορά έφτασε ξανά σε διψήφια τιμή (47-37), ο Κακιούζης έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης και η Νέα Κηφισιά με ένα σερί 16-0 πήρε ξανά τα ηνία (47-53). Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου έφτασε και στο +8 (50-58) με την πίεση να βαραίνει τα πόδια των αντιπάλων, που είχαν και το αυτί τους στο Ρέθυμνο. Κι ενώ η νίκη φαινόταν να χάνεται, τα νέα που έφτασαν από την Κρήτη ήταν ευχάριστα για τους γηπεδούχους που πανηγύρισαν την ήττα του Ηλυσιακού, που-σε συνδυασμό με την ήττα του Ικάρου από τον ΠΑΟΚ-σήμαινε τη δική τους σωτηρία. Το τελικό σκορ (63-71) δεν ταυτιζόταν με την εικόνα στις κερκίδες, όπου το κλίμα ήταν πανηγυρικό.

Δεκάλεπτα: 16-19, 43-36, 48-53, 63-71.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 2, Παπαμακάριος 7, Αράπης 3, Κάιλς 8, Τζόουνς 11, Φαγέ 10, Φίσερ 7, Μελισσαράτος 8, Τέρνερ, Μάντζαρης 7.

Νέας Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 10, Λιακόπουλος 9, Ρις 2, Κομποδιέτας 3, Ψαθάς 10, Πίτερσον 3, Γουντς 6, Τσαλδάρης 3, Αντεγκμπόγε, Κακιούζης 12, Μπάρλος 13.

Διαιτητές: Σχινάς, Αναστόπουλος, Μητσόπουλος.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: