Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ούτε NBA να ήταν!!

Με το απίθανο για τα ελληνικά δεδομένα 103-108, ο ΚΑΟΔ πήρε τη νίκη κόντρα στα Τρίκαλα και κατέκτησε την έκτη θέση, την ώρα που οι Θεσσαλοί ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι, όντας εκτός πλέι οφ.

Ούτε NBA να ήταν!
Τέτοιο ματς δεν ξανάγινε φέτος! Με τις επιθέσεις των δύο ομάδων να μην θυμίζουν σε τίποτα ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΚΑΟΔ «άλωσε» τα Τρίκαλα με το υπέρ του 108-103(!) και κατέκτησε την έκτη θέση στα πλέι οφ, που τον διασταυρώνει με τον Πανιώνιο!

Συγκλονιστικό παιχνίδι μέχρι τέλους, με τους Δραμινούς να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα στα… χασομέρια, έχοντας τους Μπράουν και Μάρκοβιτς με 21 πόντους και τον Μπάβτσιτς με 20. Απ’ τους Θεσσαλούς που είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην πρώτη τους χρονιά στην Α1, 35 πόντους είχε ο Έβανς και 26 ο Γιούιν.

Το ματς:

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τον αγώνα ο ΚΑΟΔ που προηγήθηκε με 0-7. Το τρίποντο του Έβανς κράτησε σε κοντινή απόσταση τα Τρίκαλα στο 4’ (7-12), ενώ μόνος του κρατούσε όρθια την ομάδα του (11-14). Οι δύο ομάδες έβλεπαν σαν… βαρέλι τα καλάθια και με τη βοήθεια των βολών, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να παραμένουν κοντά στο σκορ με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται και τους Δραμινούς να προηγούνται 28-32.

Προς στιγμήν ο Ματαλόν πλησίασε για τους Θεσσαλούς στον πόντο (36-37), αλλά οι παίκτες του ΚΑΟΔ έκαναν ό,τι ήθελαν στην επίθεση κι αφού ξέφυγαν με επτά πόντους (43-50), στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους πέτυχαν τρία συνεχόμενα τρίποντα κι όπως είναι λογικό, πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους +15 (47-62) έχοντας βάλει τα θεμέλια νίκης.

Το τρίποντο του Γιαννακίδη έριξε την διαφορά μετά από ώρα κάτω απ’ τους δέκα πόντους (56-65), ενώ στο 25’ τα Τρίκαλα πλησίασαν ακόμα περισσότερο (61-67) αναγκάζοντας τον Μάρκοβιτς να καλέσει τάιμ-άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την αντεπίθεσή τους, με τον Έβανς να ‘χει πάρει… φωτιά και να βάζει μπροστά την ομάδα του μετά από ώρα (73-72). Πόντο-πόντο οι ομάδες στο υπόλοιπο της τρίτης περιόδου, με τον ΚΑΟΔ να ανακτά εκ νέου το προβάδισμα (79-82).

Στο 32’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να… φύγουν ξανά με οκτώ πόντους (79-87), αλλά με σερί 10-2 οι Θεσσαλοί απέδειξαν πως είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν, ισοφαρίζοντας σε 89-89. Δύο λεπτά πριν το φινάλε, ο ΚΑΟΔ φάνηκε να έχει μια διαφορά ασφαλείας (96-102) και παρά την προσπάθεια των Έβανς και Γιούιν να γυρίσουν το ματς, το καθοριστικό καλάθι και φάουλ του Μπάβτσιτς στα 15’’ πριν το τέλος, έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων, που πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 103-108, που τους χάρισε την έκτη θέση! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: