Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Σανίδα… Αλμερίας!

Με γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αζέζ κατάφερε να σώσει την Αλμερία και έδωσε τη νίκη (3-2) επί της Μπέτις, αφού έδειχνε να απέχει ένα βήμα από τον υποβιβασμό μαζί με τους Ανδαλουσιανούς.

Σανίδα… Αλμερίας
Σε ένα ματς γεμάτο φάσεις και ανατροπές η Αλμερία κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη (3-2) επί της Μπέτις, μένοντας ζωντανή για την παραμονή στην Primera Division.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το γκολ του Όσκαρ Ντίας, όμως η αποβολή του Σούσο άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς και οι Ανδαλουσιανοί – που είχαν πάρει τα πάνω τους – ήταν έτοιμοι να καταδικάσουν τη σημερινή τους αντίπαλο.

Το γκολ της ισοφάρισης για την Αλμερία πέτυχε ο Βιδάλ και ο Αζέζ σήκωσε στον… αέρα όλο το «Μεντιτερανέο» με το τέρμα που σημείωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά από ένα άκαρπο πρώτο μέρος, στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν με… επιθετικές διαθέσεις και στο 52’ ο Όσκαρ Ντίας κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ για λογαριασμό της Αλμερία (τέσσερα φέτος). Από πλάγια ο Βιδάλ έκανε συρτή σέντρα, με τον Ισπανό φορ να νικάει με προβολή τους αντίπαλους παίκτες που ήταν γύρω του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σούσο (της Λίβερπουλ που έχει ακουστεί πως απασχολεί τον Ολυμπιακό) αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού πήγε με πολύ δύναμη στον Περκίς και λίγο έλειψε να του… κόψει την καριέρα!

Αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Μπέτις, οι οποίοι στο 60’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφού ο Χουάν Κάρλος έκανε σέντρα στην «καρδιά» της μικρής περιοχής της Αλμερία και ο Μπράιαν Ροντρίγκες έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 69’ οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, αφού ο Μπράιαν Ροντρίγκες έκανε… τσαφ και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στον Σεβίγια, ο οποίος με εξαιρετικό μακρινό σουτ νίκησε τον Εστέμπαν.

Παρότι η Μπέτις είχε τον έλεγχο του αγώνα, στο 76’ ο Βιδάλ πήρε ασίστ στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και με τη βοήθεια της τύχης έκανε το 2-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σημειώσουν και άλλο τέρμα, πιέζοντας την ομάδα του Καλντερόν και τελικά κατάφεραν να πετύχουν το «χρυσό» γκολ με τον Αζέζ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (έπειτα από σέντρα ακριβείας του Σοριάνο από τα δεξιά).

Αναλυτικά, η 36η αγωνιστική τη Primera Division:

Παρασκευή 2/5
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπιλμπάο 0-3
(20' Σαν Χοσέ, 30' Ντε Μάρκος, 74' Ερέρα)

Σάββατο 3/5
Μπαρτσελόνα-Χετάφε 2-2
(23' Μέσι, 67' Αλέξις - 37', 92' Λαφίτα)

Μάλαγα-Έλτσε 0-1
(11' Γκάρι Ροντρίγκεζ)

Οσασούνα-Θέλτα 0-2
(20', 34' Νολίτο)

Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 1-0
(20' Ρουκάβινα)

Κυριακή 4/5

Αλμερία-Μπέτις 2-2
(52’ Όσκαρ Ντίας, 77’ Βιδάλ – 60 Ροντρίγκες, 71’ Σεβίγια)

Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 18:00
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 20:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 22:00

Δευτέρα 5/5

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Γρανάδα 23:00

Η επόμενη (37η) αγωνιστική:

Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλαγα
Μπέτις-Βαγιαδολίδ
Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης
Έλτσε-Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ-Οσασούνα
Χετάφε-Σεβίλλη
Γρανάδα-Αλμερία
Λεβάντε-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: