Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Πιο σημαντικό το πρωτάθλημα για τη Γιουνάιτεντ!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για την προτεραιότητα που οφείλει να έχει η ομάδα του Μόγιες μέχρι το τέλος της σεζόν.  
Το εντυπωσιακό 0-4 επί της Νιούκαστλ στο Σεντ Τζέιμς Πάρκ έβαλε και πάλι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε τροχιά Ευρώπης, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης περιόδου είναι ο μοναδικός (εφικτός) στόχος που της έχει απομείνει για φέτος και η ιστορία της επιβάλει να τον κυνηγήσει.
Ενδεχομένως ένα σύλλογο του συγκεκριμένου μεγέθους και βεληνεκούς να μην τον... εξιτάρει η συγκεκριμένη προοπτική, όμως υπάρχουν και χειρότερα. Όπως η παντελής απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2014-15. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα (κυρίως) για το πρεστίζ των «μπέμπηδων» στη μετά-Φέργκιουσον εποχή.
Η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου στο αναβαθμισμένο Γιουρόπα Λιγκ ενδεχομένως για σώσει και τον Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος κινδυνεύει σε μια χρονιά να γκρεμίσει ότι έχτιζε για 27 χρόνια ο Σερ Άλεξ.
Την ερχόμενη Τετάρτη, βέβαια, υπάρχει και ο επαναληπτικός με την Μπάγερν στο Μόναχο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Ολντ Τράφορντ δίνει μεν προβάδισμα στους Βαυαρούς, όμως δεν αποκλείει τα όνειρα πρόκρισης για τους «κόκκινους διάβολους». Ακόμη όμως και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, η Γιουνάιτεντ δεν εξασφαλίζει κάτι, ενόψει της επόμενης σεζόν.
Για να συμμετάσχει η αγγλική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου θα πρέπει να κατακτήσει το φετινό, αλλιώς και στον τελικό να αγωνιστεί, δε θα καταφέρει τίποτα παραπάνω, πλην της συμμετοχής. Και για μια ομάδα που έχει κατακτήσει τρεις φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο, μια απλή συμμετοχή στον τελικό, ενδεχομένως να μη λέει και πολλά.
Αν μπορέσει να σηκώσει την κούπα, τότε χαλάλι της. Και ας τερματίσει και στη μέση της βαθμολογίας στην Αγγλία. Για να κυριολεκτούμε όμως, πόσες πιθανότητες έχει να καταφέρει κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν αποκλείσει την Μπάγερν; Ελάχιστες.
Φυσικά στο Μόναχο θα «πουλήσει» ακριβά το... τομάρι της, όμως αυτή τη στιγμή ο στόχος που θα πρέπει να είναι σε προτεραιότητα για τη Γιουνάιτεντ είναι ένας. Να τερματίσει στην 5η θέση της Πρέμιερ Λιγκ και να «σώσει» τη χρονιά, κερδίζοντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: