Κυριακή 6 Απριλίου 2014

«Το ματς τελείωσε στην πρώτη περίοδο»

Οι 36 πόντοι που δέχθηκε ο Ίκαρος στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης με τον Άρη, καθόρισαν σύμφωνα με τον Θανάση Γιαπλέ και το αποτέλεσμα της μεταξύ τους αναμέτρησης.

«Το ματς τελείωσε στην πρώτη περίοδο»
Ο Ίκαρος γνώρισε την ήττα στην έδρα του από τον Άρη, για την 24η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, με τον προπονητή της ομάδας της Χαλκίδας, Θανάση Γιαπλέ, να τονίζει πως καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

«Συγχαρητήρια στον Άρη και τον κόουτς Μίνιτς, του οποίου παρακολουθώ τη δουλειά εδώ και 20 χρόνια. Συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά του Βαγγέλη. Είναι ξεκάθαρο ότι τελείωσε το ματς στην πρώτη περίοδο, αφού δεχθήκαμε 36 πόντους από μια ομάδα που δεν είναι ιδιαίτερα επιθετική. Δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον να σταματήσουμε κάποιον. Δεν μπορώ, όμως, να ζητήσω ευθύνες. Ο τρόπος που λειτουργούμε έχει όρια και δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις. Πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα, αν και τυπικά δεν έχουμε χάσει την κατηγορία. Ήξερα που ήρθα», είπε αρχικά ο Χαλκιδαίος κόουτς και συνέχισε:

«Όλοι οι παίκτες θέλουν να νικάνε. Απλά κάποιοι δεν ξέρουν τον τρόπο για να το πετύχουν. Δεν κατάφερα με όλα τα παιδιά, σε όλα τα ματς να το πετύχω. Στην Νέα Κηφισιά έδειξαν αντίδραση, όχι όμως με τον Ηλυσιακό και σήμερα απέναντι στον Άρη.
Όλα ξεκινάνε από την άμυνα. Δεχθήκαμε 36 πόντους στην πρώτη περίοδο και μετά δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Ακόμα δεν κοιτάμε τι θα γίνει την επόμενη σεζόν. Όταν ήρθα, ήμασταν τελευταίοι και αμέσως μπήκαμε στα βαθιά, στον αγώνα με τα Τρίκαλα. Δεν υπήρχε χρόνος για κουβέντα για την επόμενη σεζόν. Βρήκαμε μια κατάσταση συγκεκριμένη και με τους παίκτες, ενώ σε κάποιες προπονήσεις είχαμε μεγαλύτερη ένταση και κάποιοι παίκτες τραυματίσθηκαν. Είχαμε περιορισμένες λύσεις σε αρκετά κομμάτια».


Από την πλευρά των παικτών του Ικάρου, ο Ιβάν Άσκα, σχολίασε: «Στην πρώτη περίοδο δεχθήκαμε 36 πόντους και αυτό ήταν πολύ σημαντικό, Συνεχίσαμε να παλεύουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς, οι αντίπαλοι μας έκαναν καλή δουλειά και τους δίνω συγχαρητήρια. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς. Δεν παίξαμε καλή ομαδική άμυνα, δεν ήταν θέμα επίθεσης. Ο κόουτς μας έδωσε το πλάνο και κάναμε κάποια σημαντικά λάθη. Προσπάθησα με την ενέργεια μου, να κρατήσω και την υπόλοιπη ομάδα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Εμείς δεν θεωρούμε ότι έχουμε πέσει. Έχουμε ακόμα δύο ματς και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, μέχρι να τελειώσει η κανονική περίοδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: