Κυριακή 6 Απριλίου 2014

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος»

Την ικανοποίηση του για τη νίκη του Πανιωνίου επί του ΑΓΟΡ αλλά και την κατάκτηση της τρίτης θέσης από τους «κυανέρυθρους» και μαθηματικά, εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος»
Ο Πανιώνιος πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στο Ρέθυμνο κόντρα στον ΑΓΟΡ για την 24η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών και κατοχύρωσε και μαθηματικά την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Το γεγονός αυτό γέμισε ικανοποίηση τον προπονητή των «κυανέρυθρων», Γιάννη Σφαιρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι η επιτυχία αυτή ανήκει στους παίκτες του.

«Ξέραμε ότι θα είχαμε μία πολύ δύσκολη αποστολή σήμερα γιατί μετά την έλευση του Γιώργου Καλαφατάκη στην ομάδα, το Ρέθυμνο έχει βρει έναν διαφορετικό ρυθμό από ότι έπαιζαν παλιά. Τα καταφέραμε, υπήρχαν κάποια σημεία του παιχνιδιού που δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να τρέξει και να βάλει εύκολα καλάθια, όμως ήμασταν προσηλωμένοι αμυντικά κάνοντας ένα καλό αμυντικό παιχνίδι που, ουσιαστικά, έκρινε το ματς. Αποκορύφωμα της καλής άμυνας ήταν οι επτά πόντοι που δεχτήκαμε στην τελευταία περίοδο. Ήταν ένα ντέρμπι που οι λεπτομέρειες το έκριναν τελικά και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος», είπε αρχικά ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών και συνέχισε:

«Επίσης, αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική γιατί και μαθηματικά, πλέον, κατοχυρώσαμε την τρίτη θέση. Αυτή η επιτυχία ανήκει αποκλειστικά στους παίκτες μου. Τους είπα όμως μέσα στα αποδυτήρια ότι η χρονιά τώρα αρχίζει και πρέπει να ετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι να δικαιολογήσουμε την πορεία μας και την θέση μας. Σίγουρα μας βοήθησε και η συμμετοχή μας στο Eurocup γιατί τα διπλά και δύσκολα παιχνίδια που είχαμε όλη τη χρονιά μας έδωσαν πολύ μεγάλη δύναμη και αυτοπεποίθηση. Συνδυαζόμενη η επιτυχία της τρίτης θέσης με την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Eurocup είναι και αυτό, μία πολύ μεγάλη επιτυχία».

Από την πλευρά του o πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Γιάννης Αθανασούλας, που πέτυχε το νικητήριο για την ομάδα του τρίποντο, σχολίασε: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε την Τρίτη θέση και με τη σημερινή νίκη τα καταφέραμε. Μπράβο σε όλους τους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό τιμ. Στο σημερινό παιχνίδι έπρεπε να το κρατήσουμε σε χαμηλό τέμπο και να περιορίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού του Ρέθυμνο. Κλειδί για το θετικό αποτέλεσμα ήταν η τέταρτη περίοδος όπου καταφέραμε κρατήσουμε τον αντίπαλο στους επτά πόντους. Από εδώ και πέρα πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά τη διακοπή να συγκεντρωθούμε εν όψει play offs γιατί η χρονιά εκεί κρίνεται και πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: