Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ελληνική… υπέρ-κούπωση!

Από κούπες, άλλο τίποτε για την γυναικεία υδατοσφαίριση. Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, κατακτώντας το Len Trophy και θα φέρει από τη Φλωρεντία το ένατο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα.

Ελληνική… υπέρ-κούπωση
Η γυναικεία υδατοσφαίριση μας έχει κάνει ουκ ολίγες φορές περήφανους ως Έλληνες. Τόσο η εθνική ομάδα, όσο και οι σύλλογοι, μας έχουν χαρίσει απίστευτες στιγμές χαράς τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, με διακρίσεις σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Len Trophy στο Final 4 της Φλωρεντίας και σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του, αλλά σε εθνικό επίπεδο, είναι η ένατη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η αρχή έγινε το 2000 με την κατάκτηση του Champions Cup από τη Γλυφάδα, η οποία επανέλαβε την επιτυχία της και το 2003. Την χρονιά αυτή, η επιτυχία ήταν διπλή, αφού η Βουλιαγμένη πανηγύρισε την κατάκτηση του LEN Trophy.

Τα επόμενα χρόνια υπήρξε μια σχετική… ανομβρία, αφού χρειάστηκε να περάσουν έξι για να ξαναβρεθεί κάποια ελληνική ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Ήταν και πάλι η Βουλιαγμένη, η οποία κατέκτησε αυτή τη φορά το Champions Cup το 2009 και «καπάκι» το 2010. Τις ίδιες χρονιές, μάλιστα, στέφθηκε υπέρ-πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατακτώντας και το Σούπερ Καπ.

Το 2010 ήταν μια χρονιά με τριπλό ευρωπαϊκό τρόπαιο, αφού ο Εθνικός κατέκτησε το LEN Trophy, για να έρθει φέτος ο Ολυμπιακός να σηκώσει το ίδιο τρόπαιο στον ουρανό της Φλωρεντίας. Μην ξεχνάμε και τη Βουλιαγμένη, η οποία ετοιμάζεται για μια ακόμη πρόκληση, συμμετέχοντας στο φετινό Final 4 της Ευρωλίγκας. Λέτε οι κούπες να γίνουν δέκα; Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: