Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ιστορική μέρα στην Μπαρτσελόνα!

Την ανακαίνιση του «Καμπ Νου» και τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για τα τμήματα του συλλόγου ενέκριναν οι φίλοι της Μπαρτσελόνα, σε μια απόφαση σταθμό. Στα 600 εκατ. ευρώ το πρότζεκτ.

Ιστορική μέρα στην Μπαρτσελόνα
Νέες λαμπρές μέρες ξεκινούν για την Μπαρτσελόνα.

Μετά από μια άκρως δημοκρατική διαδικασία (μέσω δημοψηφίσματος) που κράτησε από το πρωί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου ενέκριναν το πρότζεκτ που αφορά την ολική ανακαίνιση του Καμπ Νου, καθώς και τη δημιουργία νέων γηπέδων.

Απ' τα 118.580 μέλη, ψήφισαν τα 37.535, εκ των οποίων το 72% (27,161) είπε το «ναι» στις κάλπεις, προκειμένου να προχωρήσει το πλάνο που έχουν θέσει στη διοίκηση.

Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε δια στόματος του προέδρου της Μπάρτσα, Ζεπ Μπερτομέου, ο οποίος ήταν εμφανώς ικανοποιημένος απ' το εκλογικό αποτέλεσμα, έδειξε βέβαιος πως μέχρι το 2021 το νέο... σπίτι των Καταλανών θα είναι έτοιμο προς χρήση, ενώ υπογράμμισε πως με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα υπάρξουν περισσότερα... χειροπιαστά στοιχεία για την εξέλιξη των έργων.

Το πρότζεκτ αφορά τη ριζική ανακαίνιση του «Καμπ Νου» και την αύξηση της χωρητικότητάς του στις 105.000 θέσεις, τη δημιουργία ενός νέου κλειστού («Παλάου Μπλαουγκράνα») 12.000 θέσεων, ένα ακόμη βοηθητικό κλειστό 2.000 θέσεων, καθώς επίσης νέα γραφεία για το σύλλογο και νέες εγκαταστάσεις στις ακαδημίες, όπως και 5.000 θέσεις στάθμευσης. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 600 εκατ. ευρώ.

Εφόσον όλα πάνε καλά, η ανακατασκευή του... ναού των «μπλαουγκράνα» θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2017 και θα ολοκληρωθεί τέσσερα χρόνια αργότερα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: