Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ένας "ερυθρόλευκος" στη Μίλαν!!

Ο 12χρονος τερματοφύλακας (γεν. 2002) της Σχολής του Ολυμπιακού της Κέρκυρας, Σπύρος Καλούδης, ετοιμάζει πάλι τις βαλίτσες για Μιλάνο. Τα δεύτερά του δοκιμαστικά στις φημισμένες Ακαδημίες της Μίλαν, απόρροια των εξαιρετικών εντυπώσεων που άφησε στο πρώτο του ταξίδι, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Πώς, όμως, προέκυψε ο “γάμος”...
Ο Καλούδης είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των σκάουτερ των Ροσονέρι στη διάρκεια τουρνουά, τον περασμένο Μάιο, στο Λέτσε, όπου και είχαν συμμετάσχει τα τμήματα Τζούνιορ και Παίδων του Ολυμπιακού (Karpatselis FC). Η Κερκυραϊκή σχολή ξεχώρισε, αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια των πάντων, και ως αποτέλεσμα, οι... προτάσεις ενδιαφέροντος άρχισαν να εκδηλώνονται αμέσως. Για τον Καλούδη, πρώτ’ απ’ όλους...
Κάπως έτσι, ο πιτσιρικάς (στέλεχος, παρεμπιπτόντως, της Σχολής του Ολυμπιακού από τα πέντε του χρόνια) έγινε το διήμερο Τετάρτη, 30 και Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, ο μόνος Έλληνας, που κλήθηκε να συμμετάσχει σε προεπιλογές της Ακαδημίας της Μίλαν (μιας και, κατά βάση, αφορούν αποκλειστικά επιλεγμένους παίκτες από Σχολές της Νότιας Ιταλίας)!
Τα δοκιμαστικά πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Club Paradise, με το μικρό να έχει στο πλευρό του και το διευθυντή της Σχολής του Ολυμπιακού Κέρκυρας, Βαγγέλη Καρπατσέλη. Πραγματικό “σεμινάριο”, σχετικά με τον ευρύτερο τρόπο λειτουργίας των αγωνιστικών υποδομών της Μίλαν και... πεδίο δόξης λαμπρό για το 12χρονο, προκειμένου να επαναλάβει τα σούπερ δείγματα γραφής που προκάλεσαν και το ιταλικό ενδιαφέρον.
Υπό τη φροντίδα του επόπτη της Μίλαν, Αλέσιο Σπαρτάτο, αξιολογήθηκε εκ νέου σε όλα τα επίπεδα. Το πρόσημο υπήρξε άκρως θετικό, η εισήγηση Σπαρτάτο (αλλά και του προπονητή τερματοφυλάκων, Φράνκο Ντι’ Αγκοστίνο, καθώς και του διευθυντή της Περιφέρειας της Μίλαν στο Λέτσε) περί μελλοντικής απόκτησής του (τη δεδομένη στιγμή, λόγω ηλικίας δεν ήταν δυνατή η ένταξή του στα τμήματα της Μίλαν) και η συνέχεια, σαφής: ανά τακτά διαστήματα κλήση στην Ιταλία περί δοκιμαστικών, ώστε να τσεκάρεται συνεχώς η εξέλιξη, η πρόοδός του και να “γεμίζει” παραστάσεις υψηλού επιπέδου το προσωπικό του σάκο εμπειριών. Και μόλις επιτραπεί ηλικιακά η ενσωμάτωσή του στα τμήματα των Ιταλών, με δεδομένη τη σταθερά εξαιρετική του εικόνα, το... παραπάνω βήμα!
Έτσι, μετά από πέντε και κάτι μήνες, την προσεχή Δευτέρα, 7 Απριλίου, ο Καλούδης, συνοδεία πάντα του Βαγγέλη Καρπατσέλη, επιστρέφει στην Ιταλία, για τα φρέσκα, διήμερα δοκιμαστικά (επιστροφή την Πέμπτη, 10/4). Πανέτοιμος και ικανός να επιβεβαιώσει τους χαρακτηρισμούς “ελπιδοφόρος και ταλαντούχος” και την άποψη ότι διαθέτει τα στοιχεία που επιθυμούμε από ένα παιδί της ηλικίας του. Πανέτοιμος και ικανός να κάνει άλλο ένα βήμα πιο κοντά προς... Μιλανέλο!
ΠΗΓΗ: acadimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: