Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ζωντανή στην... εντατική!!

Έκανε το καθήκον της! Η Βέροια νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο και είναι ακόμα ζωντανή. Καλύτερο αποτέλεσμα από την Ξάνθη θέλει η ομάδα της Ημαθίας στην τελευταία στροφή για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Ζωντανή στην... εντατική
Τη νίκη που την κρατάει ζωντανή στη «μάχη» της παραμονής με σκορ 2-1 πήρε η Βέροια κόντρα στον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η «βασίλισσα του Βορρά», που φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης στην Ημαθία, δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της διότι θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη SKODA Ξάνθη (παίζει με τον Παναθηναϊκό) την τελευταία αγωνιστική για να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ντόστανιτς ήταν, για ακόμη μια φορά, ο Μοχάμεντ Μπεν. Ο Αφρικανός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 34', πετυχαίνοντας το 15ο του γκολ στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια έδωσε την ασίστ για το καταπληκτικό γκολ του Γκονσάλβες στο 54΄, με το οποίο κλείδωσε το πολύτιμο τρίποντο για τους γηπεδούχους.


Το ματς:




Με την έναρξη της αναμέτρησης και οι δυο ομάδες ήθελαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτή, όμως, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν η Βέροια, με τον Πανιώνιο να αναλώνεται σε παθητικό ρόλο. Με τη συμπλήρωση του τετάρτου και μετά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν και έβγαιναν από το… καβούκι τους με κύριο εκφραστή τον Κολοβό. Ο ίδιος ξαναχτύπησε στο 28΄με την όμορφη ατομική του ενέργεια να καταλήγει έξω από την εστία του Καντιμοίρη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης έγινε στο 34΄, για τους παίκτες του Ντόστανιτς, όταν ο Μπεν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ανέστη, αλλά πλάσαρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα όμως σημάδεψε… σωστά! Η κοντινή κεφαλιά του 24χρονου, μέσα από την περιοχή, εξουδετερώθηκε από τον Ανέστη, όμως ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Ένας… διαφορετικός Πανιώνιος παρατάχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με περισσότερες πρωτοβουλίες. Όμως, για ακόμη μία φορά, αυτή που απειλούσε ουσιαστικά ήταν η Βέροια. Και αυτό καρποφόρησε στο 54΄. Ο Γκονσάλβες έπαιξε το ένα-δυο με τον Μπεν και ο πρώτος με εξαιρετικό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο «Γ» του Ανέστη και έκανε το 2-0 που έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους για τη νίκη. Το παιχνίδι από εκεί και πέρα δεν έδειχνε να αλλάζει. Σε μια ανύποπτη φάση ο Καπάνταης μπήκε μέσα στην περιοχή με τον Βέρτζο να τον σπρώχνει και τον διαιτητή Ιωαννίδη να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Την ευθύνη ανέλαβε ο Αραβίδης που ευστόχησε και έβαλε πάλι «φωτιά» στο τελευταίο τέταρτο. Ο Πανιώνιος προσπάθησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ωστόσο η Βέροια ήταν εκείνη που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού οι Αυλωνίτης και Αραβίδης δέχτηκαν δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι «πάνθηρες» έμειναν με εννιά.


Οι συνθέσεις των ομάδων:




Βέροια: Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (90’ Μπάρμπας), Όστοϊτς, Παυλίδης (74΄Σισοκό), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (77΄ Καλτσάς), Γκονσάλβες

Στον πάγκο: Λόπεθ, Κομόλοφ, Τζημογιάννης, Μάνος

Πανιώνιος: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Γιάννου (83΄Σταυροθανασόπουλος), Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός (90 +2’ Παναγιωτούδης), Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Παντίδος, Ζαχαράκης (65΄Καπάνταης)

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Πάνος, Μπούζας, Σταυροθανασόπουλος, Κωστάκης

Διαιτητής: Ιωαννίδης Κ.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας 
 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: