Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Γκαζιάρης ΠΑΟΚ!!

Τσάκ-μπαμ έκανε τη δουλειά ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» με το γρήγορο γκολ του Σαλπιγγίδη και ένα του Νάτχο στο φινάλε καθάρισε στην Τούμπα (2-0) τον Ατρόμητο και έδειξε φορτσάτος ενόψει πλέι-οφ

Γκαζιάρης ΠΑΟΚ
Απόλυτα επιτυχημένη η πρόβα του ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής, δείχνοντας έτοιμος για το μίνι-πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με το γρήγορο γκολ του στο 5ο λεπτό έκανε τη δουλειά για την ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη, που παρότι είχε σχετικά καλή εικόνα χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 84ο λεπτό όταν ο Νάτχο έκανε το 2-0 και σφράγισε το τρίποντο. Προβληματική εικόνα για την ομάδα του Παράσχου στο πρώτο ημίχρονο. Οι Περιστεριώτες βελτιώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γλύκου.

Έτσι ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αβαντάζ των 2 βαθμών ενόψει πλέι-οφ, ενώ ο Ατρόμητος στάθηκε τυχερός αφού στην περίπτωση που ο Αστέρας Τρίπολης κέρδιζε τον Άρη στην Τρίπολη θα έχανε το «μπόνους» του ενός βαθμού.

Το ματς:



Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη. Ο ΠΑΟΚ αν και δεν έδειξε να πατάει καλά στα πρώτα λεπτά μετέτρεψε σε γκολ την πρώτη του ευκαιρία και με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, να εκμεταλλεύεται ιδανικά την εξαιρετική κάθετη του Νάτχο, άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’. Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων ευνόησε τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά ανοιχτά και να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες στους αντίπαλους αμυντικούς.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε την μπάλα στα πόδια του και είχε καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι του, κυρίως με τους Νάτχο και Λούκας. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος κατάφερε να μπλοκάρει το κέντρο των γηπεδούχων, ανεβάζοντας τις γραμμές του, και πίεσε αρκετά αλλά χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Γλύκου. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει εκ νέου την απόδοσή του και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 1-0 στην τσέπη του.

Πολύ ορεξάτοι μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πίεσε αρκετά και εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συνοχής στο ανασταλτικό κομμάτι από πλευράς Ατρόμητου. Ο Τσενάμο κράτησε το 1-0 και στη συνέχεια οι Περιστεριώτες κέρδισαν και πάλι μέτρα στο γήπεδο. Η αλλαγή συστήματος 4-4-2 βοήθησε την ομάδα του Γιώργου Παράσχου να γίνει πιο ουσιαστική στο γήπεδο και να ξαναφέρει τη μπάλα κοντά στην περιοχή του Γλύκου.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους έδωσε η ομάδα του Γεωργιάδη. Η κατοχή της μπάλας αποδείχτηκε ανούσια για τον Ατρόμητο, καθώς δεν μπόρεσε να δημιούργησε κάποια σημαντική ευκαιρία. Τελικά, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και «χτύπησε» στην κόντρα. Ο Νάτχο έγινε εκτελεστής στο 84’ και «σφράγισε» τη νίκη του «δικέφαλου του Βορρά».


Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Βούκιτς, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Νάτχο, Λούκας

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουλούρης, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Γεωργιάδης, Λάζαρ

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τζενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Φωτάκης (46’ Μπάλλας), Δημούτσος, Μπρίτο, Καραμάνος, Ούμπιντες, Παπαδόπουλος

Στον πάγκο: Σηφάκης, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Κιβρακίδης, Θεολόγου, Φάμπιο

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Τούμπα
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: