Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Θρυλικές γοργόνες!!

Τίποτα δεν τον σταμάτησε. Ούτε η κόντρα διαιτησία, ούτε η έδρα! Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον τελικό του Len Trophy της Φιρέντσε (10-9) και πανηγύρισε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο γυναικών!

Θρυλικές γοργόνες!
Ιστορία έγραψε στη Φλωρεντία η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, κατακτώντας τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του τμήματος.

Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν στο τελικό του Len Trophy της οικοδέσποινας Φιρέντσε με 10-9 και σήκωσαν την κούπα.

Παρά την κόντρα διαιτησία τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη ήταν αυτά που χαμογέλασαν στο τέλος με το ψηλοκρεμαστό σουτ της Νοξ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Εξαιρετικές εμφάνισεις από τις Φιλιώ Μανωλιουδάκη και Μαργαρτίτα Πλευρίτου.

Ο αγώνας

Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη έδωσαν έμφαση στην άμυνά τους και κατάφεραν να κρατήσουν στο μηδέν τις αντιπάλους τους στα πρώτα οκτώ λεπτά (2-0). Στο ίδιο διάστημα πήραν το προβάδισμα χάρις σε δύο γκολ της Μανωλιουδάκη από την περιφέρεια. Χαλάρωσαν οι «ερυθρόλευκες» στη συνέχεια με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο γρήγορα γκολ από την Μπαρτολίνι και να ισοφαριστούν (2-2). Οι Πειραιώτισσες ανασυντάχθηκαν και κατάφεραν να προηγηθούν εκ νέου με δύο γκολ (5-3) με την Ρεπέτο να μειώνει 25’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους σε 5-4.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου οκταλέπτου (6-4, 6-5), ωστόσο τα φαλτσοσφυρίγματα και η επιείκεια στο σκληρό παιχνίδι της οικοδέσποινας προκάλεσαν εκνευρισμό στις παίκτριες τις Χάρη Παυλίδη, ο οποίος όπως ήταν επόμενο βγήκε στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκες» ισοφαρίστηκαν σε 6-6 ενώ οι Ιταλίδες είχαν και δοκάρι στο τέλος της περιόδου. Από το χέρι πήρε στο τελευταίο οκτάλεπτο τον Ολυμπιακό η Μανωλιουδάκη. Αρχικά ευστόχησε σε πέναλτι, ενώ με ακόμα ένα γκολ της και μια πολύ καλή πάσα στην Μαργαρίτα Πλευρίτου που αξιοποιήθηκε ιδανικά έβαλε ξανά σε ρόλο οδηγού την ελληνική ομάδα, 9-7. Μότα και Μπαρτολίνι έκαναν το 9-9 για την Φιρέντσε ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε 1’45’’ πριν τη λήξη η Αβραμίδου, στην κόντρα, να ξαναβάλει μπροστά τον Ολυμπιακό. Κλέψιμο στα 23’’ με την Νοξ να φεύγει στην κόντρα και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ να νικά τη Λάβι, να διαμορφώνει το 10-9 και να χαρίζει στις «ερυθρόλευκες» την πρώτη ευρωπαϊκή τους κούπα.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-4, 1-2, 4-3

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 4, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Νιαρχάκου, Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου, Νοξ 2, Σταματοπούλου.

Φιρέντσε (Αντρέα Σελαρόλι): Λάβι, Μότα 2, Φερίνι, Κολαιότσο, Σετόντσε, Λάπι, Μπαρτολίνι 4, Μάσι, Ρεπέτο 1, Ολίμπι, Τζιάκι 1ι, Κρέγκ 1.


Συγχαίρουν τα κορίτσια οι «ερυθρόλευκοι»
Τα συγχαρητήριά της στην γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του LEN Trophy έδωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. «Ο μεγαλύτερος σύλλογος χάρισε ακόμη έναν ευρωπαϊκό τίτλο στη χώρα» αναφέρει.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την κατάκτηση του LEN Trophy έδωσε στην γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.

Με δημοσίευσή της στο Facebook ο μπασκετικός Ολυμπιακός συνεχάρη τα κορίτσια του πόλο, αναφέροντας: «Τα χρυσά κορίτσια της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού έγραψαν ακόμα μία λαμπρή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του Θρύλου μας. Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας χάρισε ακόμη έναν ευρωπαϊκό τίτλο στη χώρα. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει θερμά τη διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τις παίκτριες του Κυπελλούχου Ευρώπης Ολυμπιακού».

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Μας έκαναν υπερήφανους»
Τα συγχαρητήριά της στο γυναικείο τμήμα πόλο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Len Trophy έδωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. «Μας κάνατε υπερήφανους», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Συγχαρητήρια στο γυναικείο τμήμα πόλο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού του τίτλου, έδωσε μέσω ανακοίνωσης της η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει θερμά τη Διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και τις παίκτριες της ομάδας Πόλο Γυναικών του συλλόγου μας, για την κατάκτηση του Len Trophy! Μας έκαναν υπερήφανους!

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού αυτού τροπαίου είναι μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό μας! Είναι μία ακόμη μεγάλη χαρά για όλη την οικογένεια του Θρύλου! Είναι μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου στην Ελλάδα!»


Συγχαρητήρια Διαθεσόπουλου στον Ολυμπιακό
Τα συγχαρητήρια του στη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, για την κατάκτηση του Len Trophy έσπευσε να δώσει ο πρόεδρος της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Το γυναικείο τμήμα πόλο του Ολυμπιακού, συνεχάρη μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, για την κατάκτηση του Len Trophy. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, στη δήλωσή του ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, στον προπονητή, στις παίκτριες, στη διοίκηση για την τεράστια επιτυχία τους και την κατάκτηση του τροπαίου. Μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες ο ελληνικός αθλητισμός και το πόλο δείχνουν ότι είναι παρόντες, ότι είναι εδώ και ότι σε οποιαδήποτε κατάσταση μπορούν να κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους. Όταν μια ομάδα φτάνει σε μια τέτοια τεράστια ευρωπαϊκή διάκριση, τότε σημαίνει ότι πάλεψε για να το καταφέρει και ότι στέκεται όρθια παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα υπάρχουν. Είναι μια μεγάλη στιγμή για το ελληνικό πόλο και τον Ολυμπιακό».

«Αυτή η ομάδα θα γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό πόλο»
Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα κυριαρχήσει στο ευρωπαϊκό πόλο εμφανίστηκε ο Χάρης Παυλίδης στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του LEN Trophy στον τελικό της Φλωρεντίας.

Ότι αυτή είναι η αρχή της κυριαρχίας του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό πόλο ανέφερε ο Χάρης Παυλίδης, μετά την κατάκτηση του LEN Trophy.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο άθλημα, ενώ αφιέρωσε τον τίτλο στον κόσμο της ομάδας που στέκεται στο πλευρό του Ερασιτέχνη.
«Ηταν ένα παιχνίδι που το κερδίσαμε με την ψυχή και μόνο. Η διαιτησία ήταν κόντρα και έκανε ότι μπορούσε να μας το στερήσει. Η ομάδα έδειξε ψυχή και πήρε το Κύπελλο. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και στους συνεργάτες μου. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα έρθουν και άλλες κούπες πιο μεγάλες. Αυτή η ομάδα θα γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό πόλο. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον ανώνυμο οπαδό του Ολυμπιακού που είναι δίπλα στον Ερασιτέχνη. Είναι δίπλα μας παίρνει εισιτήριο για να μας δει και την κάρτα φιλάθλου για να μας ενισχύσει. Δυστυχώς είχαμε και την ατυχία με την Άλκηστη και ελπίζω να την έχουμε στα πλέι οφ».

«Κύπελλο με κόντρα διαιτησία»
Στα εμπόδια που έβαλε η διαιτησία στον Ολυμπιακό στον τελικό αναφέρθηκε η αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Καταφέραμε κόντρα στην διαιτησία να πάρουμε το Κύπελλο. Η ιστορία έγραψε ότι το πήραμε και τέλος. Η ομάδα έδειξε αυτό το διήμερο πως ήθελε πάρα πολύ την κούπα και επιτέλους τα καταφέραμε. Αυτή η ομάδα έχει λαμπρό μέλλον. Μπράβο σε όλα τα κορίτσια και στον προπονητή και ευχαριστούμε πάρα πολύ την διοίκηση και τον κόσμο για την στήριξη».

«Αγαπώ τον Ολυμπιακό»
Όσον αφορά την σκόρερ του νικητήριου γκολ του Ολυμπιακού, Μπρον Νοξ, ανέφερε: «Είμαι περήφανη που παίζω σ’ αυτή την ομάδα. Αγαπώ τον Ολυμπιακό. Δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και δίκαια πήραμε την κούπα».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: