Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Αποφασίζουν για… Κατάρ οι ομάδες!!

Συνεδριάζει σήμερα στην Ελβετία η ένωση των συλλόγων για την πρόταση της FIFA να γίνει το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ μέσα στο… καταχείμωνο. Ποια τα σημεία τριβής.

Αποφασίζουν για… Κατάρ οι ομάδες
Από τη στιγμή που η ομάδα εργασίας της FIFA πρότεινε τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 μέσα στην καρδιά του χειμώνα (Νοέμβριο και Δεκέμβριο), μιας και είναι ανθρωπίνως αδύνατο λόγω υψηλών θερμοκρασιών να γίνει καλοκαίρι, έχει ηχήσει συναγερμός στις τάξεις των συλλόγων.

Η ένωση των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ευρώπης (ECA) συνεδριάζει σήμερα στην Ελβετία για να αποφασίσει τη στάση της, καθώς το καλεντάρι της σεζόν εκείνης θα πρέπει να τροποποιηθεί και θα πληγούν αγωνιστικά οι ίδιοι οι σύλλογοι.

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, έχει δηλώσει πως προτιμά ο τελικός να μη γίνει αργότερα από τις 18 Δεκεμβρίου του 2022, ενώ η εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις στις 20 Μαρτίου.

Οι ομάδες φαίνεται πως έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως το Μουντιάλ εκείνο θα παρεμβάλλεται στη σεζόν εκείνη και επικεντρώνονται στο να αποζημιωθούν καλύτερα για την παραχώρηση των ποδοσφαιριστών τους. Ήδη είναι υπό διαπραγμάτευση η σχετική συμφωνία με τη FIFA για τις διοργανώσεις του 2018 και του 2022 και η τελευταία είναι διατεθειμένη να καταβάλει μέχρι και τριπλάσιο ποσό στις ομάδες σε σχέση με τα 62 εκατ. ευρώ που διέμεινε για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πάντως ίσως να μην υπάρξει οριστική συμφωνία πριν τις εκλογές στη FIFA τον προσεχή Μάιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: