Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μυροφορίδης: «Ο Ηρακλής πρέπει να αλλάξει κατηγορία»

Στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή, Παύλος Μυροφορίδης.

Aρχικά ανέφερε: «Όταν κάτι πάει καλά, θέλεις να το διατηρήσεις, οπότε οι ανησυχίες σου ειναι δύο φορές μεγαλύτερες. Εμείς πρέπει να το διατηρήσουμε και να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Για το χθεσινό παιχνίδι στις Σέρρες: «Το παιχνίδι έγινε κάτω από απαγορευτικές συνθήκες και είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα γήπεδα στις χαμηλότερες κατηγορίες σε όλες τις χώρες. Πάντα η βιτρίνα σε αυτές τις χώρες είναι η πρώτη κατηγορία και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τις υπόλοιπες. Το γήπεδο στις Σέρρες ήταν σαν... κινούμενη άμμος. Ακόμα και εγώ πήγα να τραυματιστώ που περπατούσα. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανένας ποδοσφαιριστής. Παρ' όλα αυτά η ομάδα δημιούργησε 19 τελικές προσπάθειες, κάτι που δείχνει πως έχει όρεξη, πάθος και εμμονή με τη νίκη και αυτά τα συστατικά πρέπει να τα διατηρήσουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

«Όλες οι ομάδες έρχονται να παίξουν στο Καυτανζόγλειο κλειστά και μας δυσκολεύουν το έργο μας, ενώ στα εκτός έδρας παιχνίδια οι ομάδες παίζουν ανοιχτά και έτσι διευκολυνόμαστε πολύ περισσότερο στο να παίξουμε ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας έχει συνοχή, ποιότητα μεσοεπιθετικά και αυτοπεποίθηση αμυντικά και έτσι οι χώροι που βρίσκουμε εκτός έδρας είναι πιο εύκολο να σκοράρουμε. Το πολύ σημαντικό στοιχείο της ομάδας είναι ότι όποιος παίκτης έρχεται στον Ηρακλή είναι σαν την οικογένειά του και σε αυτό συμβάλλει στα μέγιστα ο προπονητής μας. Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος σέβεται τον κάθε ποδοσφαιριστή και έχει κερδίσει το 100% των παιδιών. Δεν μπορεί μια ομάδα να στηριχτεί σε ένα παίκτη και έτσι η ομάδα πρέπει να βρίσκει λύση εκ των έσω.

Για τους στόχους της ομάδας: «Εδώ που φτάσαμε πρέπει να στοχεύουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο μοναδικός στόχος τη φετινή σεζόν είναι η άνοδος και τίποτα άλλο. Εμείς όπως βλέπουμε τα παιχνίδια από το ξεκίνημα της σεζόν έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να τα βλέπουμε για να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου, αλλά και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και στο Κύπελλο, αλλά και μέχρι εκεί που φτάσαμε είναι επιτυχία.

Για την διακοπή μίας εβδομάδας της Σούπερ Λιγκ: «Η διακοπή μίας εβδομάδας της Σούπερ Λιγκ, αν εφαρμοζόταν και στο δικό μας πρωτάθλημα θα μας έβαζε σε μεγαλύτερους μπελάδες και δεν μπορώ να καταλάβω το ζουμί αυτής της ιστορίας. Το κράτος πρέπει να δώσει ένα χ ποσό, ώστε να γίνεται αντιντόπινγκ κοντρόλ σε όλες τις ομάδες, για να γίνει πιο καθαρό το πρωτάθλημα. Πρέπει να καθαρίσεις τις ομάδες και να βασιστείς πάνω σε αυτό το κομμάτι και να πάρουμε όλοι το μηνυμα ότι είναι το πιο απλό μέτρο που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο.

Για τον ορισμό του διαιτητή με τον Πανιώνιο: «Ο Μαντάκης είναι διαιτητής επιπέδου Super League. Οι διαιτησίες μας είναι ως τώρα καλές. Ορισμένοι διαιτητές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν μεγαλύτερο άγχος από τους παίκτες μπαίνοντας στο γήπεδο».

Για το αν θα μείνει: «Εμένα μου αρέσει να μιλάω για το παρόν και το τι θα πετύχομε τώρα σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε τη φετινή σεζόν. Για το μέλλον θα δείξει».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: