Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Μπουμπένκο: «Δεν με θέλει ο Παντελή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απογοητευμένος από τη στασιμότητα της ανανέωσης της συνεργασίας του Ηρακλή με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο, εμφανίστηκε ο Σλοβάκος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη μη χρησιμοποίηση του Ντάνι Φερνάντεζ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, καθώς, όπως αποκάλυψε, το έκανε από αντίδραση για τις πιέσεις που δέχτηκε από τον κ. Παντελή.

Σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του, τόνισε: «Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα κάποια δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν ότι στις συνομιλίες μου με τον Ανδρέα Παντελή υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Μάλιστα αναφέρθηκαν και νούμερα. Εγώ ξέρω ότι στο οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει. Με όποια ομάδα έχω συνεργαστεί μέχρι σήμερα, σε πέντε λεπτά τα βρήκαμε. Άλλα προβλήματα υπάρχουν στη σχέση μου με τον Ανδρέα Παντελή. Το ότι ανέλαβα τον Ηρακλή και έκανα αυτό που έκανα, δεν σήμαινε αυτόματα ότι θα ζητούσα και συμβόλαιο για τον επόμενο χρόνο. Πριν από έξι εβδομάδες ο Παντελή με φώναξε και μου είπε ότι ο Ηρακλής έχει όλη τη διάθεση να συνεργαστεί μαζί μου. Έξι βδομάδες πέρασαν κι ακόμη περιμένω, ενώ από τότε όποτε συναντιόμαστε το μόνο που μου λέει είναι: "Όλα καλά, εντάξει, μπράβο". Αυτή είναι η επικοινωνία μας για το νέο συμβόλαιο. Ήδη έχω πειστεί και είμαι σίγουρος ότι δεν με θέλει στον πάγκο κι αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος. Βρίσκει αφορμές για να μην συνεργαστεί μαζί μου.

Για μένα το οικονομικό δεν είναι πρώτο θέμα. Για μένα πρώτο θέμα είναι η οργάνωση, προκειμένου να αποκτήσει η ομάδα σταθερότητα, η ανεύρεση παικτών για την συμπλήρωση του ρόστερ, η στελέχωση του τεχνικού τιμ και φυσικά η ύπαρξη εσωτερικού κανονισμού, ο οποίος θα είναι αποδεκτός και θα εφαρμόζεται από όλους. Από την διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτά τα θέματα, όμως, ο Ανδρέας Παντελή δεν είχε όρεξη να μιλήσει. Αντιθέτως, πίσω από την πλάτη μου μιλάει για παίκτες και κανονίζει τα θέματα της προετοιμασίας. Δεν με πειράζει αυτό. Ας αναλάβει κι ας κάνει ό,τι θέλει. Απλά αυτό που ήθελα ήταν να μου πει την αλήθεια. Να μου πει: "Δεν σε θέλω για προπονητή". Δεν μπορεί άλλα να εννοείς κι άλλα να κάνεις.

Από τότε που ήρθε δεν έφερε τίποτα θετικό. Μόνο έλλειψη εμπιστοσύνης. Και εγώ ένα ξέρω σίγουρα. Ότι με αυτόν τον άνθρωπο στην προεδρία, δεν θα συνεργαστώ ποτέ. Πολλές φορές δεν μου είπε την αλήθεια. Και εγώ δεν μπορώ να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο που δεν πιστεύω. Άλλο θα σου πει κι άλλο θα κάνει. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να του έχω εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και η συνεργασία μας δεν θα είχε καμία τύχη. Μου ζήτησε να μιλήσουμε μετά το τέλος της σεζόν και το έκανα, γιατί δεν είμαι άνθρωπος που δημιουργεί προβλήματα. Όταν όμως κάποιος δεν παίζει καθαρό παιχνίδι, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Πρέπει κι εγώ να ξέρω που βρίσκομαι, αλλά και η ομάδα. Είπαμε θα μιλήσουμε μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη. Αλλά μετά μάθαμε ότι από τη μία μιλά με παίκτες, προπονητές και από την άλλη έβγαλε νούμερα στη δημοσιότητα. Όταν δεν με έχεις στα πλάνα σου, δεν μπορείς να λες ότι ζητάω πολλά. Μπορούμε να πούμε "ευχαριστώ" ο ένας στον άλλο για την συνεργασία και να αποχαιρετιστούμε».

Ακόμα, μίλησε για την κατάσταση αμφιβολίας που επικρατεί στα αποδυτήρια του «Γηραιού»: «Κάποια στιγμή έφερε την έλλειψη εμπιστοσύνης στους παίκτες. Άρχισαν οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους να μιλούν για αφερεγγυότητα. Όταν οι παίκτες μιλούν μαζί του και ξέρουν ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ούτε καν το δικαίωμα της υπογραφής, και συνέχεια συζητά χωρίς να δίνει καμία λύση, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο. Δεν έπρεπε πρώτα να τα πούμε μεταξύ μας και μετά να κουβεντιάσει με τους παίκτες; Εγώ μίλησα μαζί τους και αρκετοί από αυτούς μου είπαν πως αν μείνω θα μείνουν κι αυτοί. Παίκτες όπως ο Γιάκομπ, ο Μάρα, ο Λέκι, ο Τάσος (σ.σ. Κατσαμπής), ο Κονέ. Φανταστείτε ότι για τον Λέκι, ο Παντελή μου είπε πως είναι ακριβός και πως πρέπει να ψάξουμε για άλλον αμυντικό».

Για την απόφασή του να μη χρησιμοποιήσει τον Φερνάντεζ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αποκάλυψε: «Μία μέρα πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό μίλησα με τον Ντάνι και του είπα ότι «... δεν έχω αποφασίσει ποιος θα παίξει αύριο. Εσύ ή ο Μπαντής. Έκανες πολλά για τον Ηρακλή, αλλά είμαι επαγγελματίας προπονητής». Του είπα επίσης ότι θέλω να δώσω μία ευκαιρία στον Μπαντή. Τότε μου ανέφερε ότι στην κερκίδα θα είναι ο Κεϊρόζ. Το βράδυ εκείνο δεν κοιμήθηκα, διότι δεν ήθελα να κάνω κακό στον Ντάνι. Γι’ αυτό και αποφάσισα να τον χρησιμοποιήσω στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο να βάλω τον Μπαντή. Ωστόσο πριν την ομιλία, με φώναξε ο Παντελή και με πίεσε προκειμένου να παίξει ο Φερνάντεζ. Πρώτη φορά βρέθηκε άνθρωπος να μου υποδείξει ποιος θα παίξει. Εκείνη ακριβώς την ώρα πήρα και την απόφαση μου. Δηλαδή να παίξει ο Μπαντής. Αν κάνεις μία φορά αυτό που θέλει ο άλλος, τότε θα στο ζητάει συνέχεια. Μίλησα γι’ αυτό με τον Ντάνι, όπως μίλησα μαζί του και πριν από το τελευταίο παιχνίδι, αλλά μου είπε ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι με ρίσκο, είναι προτιμότερο να παίξει ο Μπαντής. Στη συνέχεια μου ζήτησε και συγγνώμη που μίλησε με τον Παντελή για το θέμα αυτό. Σε ό,τι αφορά τον Μπαντή, την δοκιμή του από τη Νότιγχαμ Φόρεστ την έμαθα από τις εφημερίδες».

Τέλος, για το θέμα που φαίνεται να προέκυψε με τον Ντένις Επστάιν, τόνισε: «Όταν ήρθα βρήκα σκυμμένα κεφάλια, μία ομάδα χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς όρεξη. Τους είπα: "Σας πιστεύω. Θέλω να αφήσετε στην άκρη όλα τα προβλήματα και να παλέψετε". Και πράγματι, πολύ γρήγορα "ζωντάνεψαν" και γι’ αυτό υποκλίνομαι μπροστά τους. Υποκλίνομαι, γιατί δεν σκέφτηκαν τα προβλήματά τους. Υποκλίνομαι και σε όλο το τεχνικό τιμ για την δουλειά που έκανε. Ο Ηρακλής πρέπει να βρει επιτέλους άτομα που θα οργανώσουν την ΠΑΕ, για να πάει μπροστά ο σύλλογος. Ο πρόεδρος πρέπει να έχει την ομάδα στην καρδιά του. Να είναι κάθε μέρα στα γραφεία, να μην φεύγει και να ασχολείται συνέχεια. Να είναι εδώ, να τον βλέπουν οι παίκτες. Τέτοιος άνθρωπος δεν υπήρχε ούτε την πρώτη φορά που συνεργάστηκα με τον Ηρακλή, ούτε τώρα. Με τον Αντώνη Ρέμο έχουμε μιλήσει πολύ λίγο. Συναντηθήκαμε στην Αθήνα, πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Εκεί μου είπε: "Θα μείνεις οπωσδήποτε στον Ηρακλή, θα συνεχίσουμε μαζί". Και από τότε τίποτα ακόμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: