Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ενσταση του Κομπότη κατά της Ξάνθης!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η καταγγελία του Γιάννη Κομπότη, σύμφωνα με την οποία η Ξάνθη χρησιμοποίησε αντικανονικά ποδοσφαιριστή στην εκτός έδρας νίκη της με 4-2 επί του Ηρακλή, στην τελευταία αγωνιστική, βάζει σε αβεβαιότητα την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λεβαδειακός υποστηρίζει ότι ο Σπύρος Βάλλας κακώς αγωνίστηκε, καθώς είχε συμπληρώσει 10 κίτρινες κάρτες και όχι 9, όπως πιστεύουν οι Ακρίτες. Η ομάδα της Βοιωτίας θεωρεί ότι η Ξάνθη δεν έχει προσμετρήσει την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο έμπειρος αμυντικός στην αναμέτρηση της 20ής αγωνιστικής με τον Αρη στα Πηγάδια (2-1 υπέρ της Ξάνθης), στην οποία αποβλήθηκε.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει στην Πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας, την επόμενη εβδομάδα, ο Γιάννης Κομπότης, ο οποίος γνωστοποίησε την ύπαρξη της καταγγελίας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Superleague.

Με βάση τον κανονισμό, μια ομάδα μπορεί να καταθέσει ένσταση αντικανονικής συμμετοχής παίκτη εντός 48 ωρών από την τέλεση ενός αγώνα, αλλά μπορεί να καταθέσει καταγγελία εντός τριών ημερών.

Μάλιστα, έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι δεν επικυρώθηκε συνολικά η βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά μόνο το τμήμα που αφορά τις θέσεις 2-5, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά τα πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: