Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Πρόστιμο 103.000 ευρώ στην ΑΕΚ!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με πρόστιμο 103.000 ευρώ τιμωρήθηκε, τελικά, η ΑΕΚ, για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της 30ής αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Η «Ενωση» απέφυγε την τιμωρία της έδρας με 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, αλλά το τίμημα για το ταμείο της είναι βαρύ.

Σύμφωνα με πληφορίες, η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Superleague βγήκε με ψήφους 2-1, με τον πρόεδρο της επιτροπής να μειοψηφεί και να ζητά την τιμωρία της έδρας. Ετσι, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί κανονικά με τη συμπαράσταση των οπαδών της τον ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα των πλέι οφ (28/4).

Οσο για τον Ολυμπιακό, του επεβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ για τα επεισόδια που συνέβησαν στον αγώνα με τον Αρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Εξωγενή και... μεμονωμένα»

Στις απολογίες τους και οι δύο ομάδες ζήτησαν να αποφύγουν τις κυρώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι», μέσω του Γιάννη Βούλτση, ζήτησαν αρχικά αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου να δώσει το παρών και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Θόδωρος Γιαννίκος. Το αίτημα, ωστόσο, απορρίφθηκε και ο κ. Βούλτσης στην υπερασπιστική γραμμή υποστήριξε ότι καμία από τις πράξεις που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητή.

Επεσήμανε ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός γηπέδου, χωρίς συμμετοχή των οπαδών, αλλά από εξωγενείς παράγοντες και έτσι ο Ολυμπιακός δεν φέρει καμία ευθύνη.

Από πλευράς της ΑΕΚ, ο υπεύθυνος ασφαλείας, Ακης Τάκης και ο νομικός εκπρόσωπος, Χάρης Γρηγορίου, χαρακτήρισαν τα επεισόδια ως «εσωτερικό μερικό μικρό εμφύλιο» της «Ενωσης». Τόνισαν ότι μόνο 80 και όχι 150 οπαδοί (όπως αναφέρει το κατηγορητήριο) μπήκαν στον ταρτάν του ΟΑΚΑ, όχι για να επιτεθούν στο διαιτητή, στους παράγοντες ή στους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης, αλλά για να φτάσουν στα επίσημα και να διαμαρτυρηθούν στους διοικούντες της ΑΕΚ.

Επιπλέον, χαρακτήρισαν μεμονωμένα και όχι εκτεταμένα τα επεισόδια, προκειμένου να αποφευχθεί ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Εφεραν σαν παράδειγμα τα επεισόδια που υπήρξαν στον αγώνα Ατρόμητος - Ολυμπιακός, που χαρακτηρίστηκαν μεμονωμένα με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να τιμωρηθούν με πρόστιμο. Παράλληλα, ζήτησαν είτε την απαλλαγή της ΑΕΚ ή την επιβολή του μικρότερου, δυνατού, προστίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: