Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Οταν ο Ιμπραΐμοβιτς... ξενέρωσε με Μπάρτσα!!

Το όνειρο της Μπάρτσα λίγο έλειψε να τον καταστρέψει, ο Ζλάταν τα... έσπασε με τον Γκουαρδιόλα και αποχώρησε. Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για τα πράγματα που «τρέλαναν» τον Σουηδό στη Βαρκελώνη.
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επιστρέφει στο «Καμπ Νου», εκεί που έζησε μεγάλες στιγμές, αλλά και συγκρούσεις! Ο Σουηδός δεν είναι ο παίκτης που έχει συνηθίζει να αποτυγχάνει, άλλωστε όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τονίζει πως αγγίζει την... τελειότητα! Ο Σουηδός φορ είχε μια... ταραχώδη σεζόν στη Μπαρτσελόνα το 2009-10 και απόψε το βράδυ οι αναμνήσεις επιστρέφουν. Υπήρχαν πάντως αρκετοί λόγοι που ο Ζλάταν δεν μπόρεσε να μείνει στη Μπάρτσα!

Λίονελ Μέσι
Οι σχέσεις του με τον Μέσι μόνο... κρύες μπορούν να χαρακτηρισθούν! Δυο απίθανοι παίκτες, δυο πολύ μεγάλες προσωπικότητες, δυο τεράστια «εγώ» βρέθηκαν σε τροχιά σύγκρουσης! Μπορεί να... πάλεψαν για να μείνουν ήρεμοι και ενωμένοι, ωστόσο το γυαλί έσπασε οριστικά όταν ο Μέσι φέρεται να ζήτησε από τον Γκουαρδιόλα αλλαγή πλάνου. «Ηθελε να παίξει στο κέντρο, όχι στο άκρο, οπότε αλλάξαμε σύστημα σε 4-5-1. Ολα πήγαιναν καλά, αλλά στη συνέχεια ο Μέσι άρχισε να μιλά» τόνισε ο Σουηδός! Η ατάκα όμως που πέρασε στην ιστορία ήταν «Δεν γίνεται να έχεις αγοράσει μια Ferrari και να την οδηγήσεις σαν να έχεις Fiat». Βέβαια, οι σχέσεις του μάλλον φιλικές είναι πλέον, αφού ο Ζλάταν τον αποκάλεσε πριν λίγους μήνες «ιδιοφυΐα».

Τακτική
Το 4-3-3 μετατράπηκε σε 4-5-1 και ο Ζλάταν αισθανόταν παγιδευμένος. Η φιλοσοφία ενός σταρ ταίριαζε απόλυτα στο στυλ της Μπαρτσελόνα, η τακτική όμως ήταν ραμμένη σε Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι. Μπορεί οι προηγούμενες ομάδες του να προσάρμοζαν τα πλάνα τους πάνω στον Ζλάταν, αλλά στη Μπάρτσα όλα ήταν διαφορετικά. Ο Σουηδός ένιωθε αποκομμένος, ανήμπορος να δείξει τις ικανότητές του «Είπα στον Γκουαρδιόλα πως με χρησιμοποιεί λανθασμένα και δεν θα έπρεπε να με αγοράσει από τη στιγμή που αναζητούσε διαφορετικό στυλ ποδοσφαιριστή.
Μπόγιαν Κρκιτς
Ναι, ο Μπόγιαν που απέτυχε σε Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Αγιαξ ήταν ο παίκτης που έπαιξε ρόλο στην αποχώρηση του Σουηδού. Ο νεαρός Μπόγιαν προερχόταν από τις Ακαδημίες του συλλόγου, πήρε πολλές ευκαιρίες και πολλοί θεώρησαν πως μπορεί να αντικαταστήσει τον Σουηδό. Αλλωστε, ήταν ο παίκτης που είχε σπάσει το ρεκόρ του Μέσι, ως ο νεαρότερος παίκτης της Μπάρτσα που έπαιξε στο πρωτάθλημα. Πήρε τη φανέλα με το Νο9 αλλά ποτέ δεν έκανε τη μεγάλη καριέρα!
Πεπ Γκουαρδιόλα
Οι δυο άνδρες βρέθηκαν σχεδόν με το... καλημέρα σε πορεία σύγκρουσης, ο Καταλανός σα να...φορτώθηκε τον Σουηδό και ο Ζλάταν δεν τον άντεχε. Ετσι, μόλις αποχώρησε άρχισε τις φαρμακερές ατάκες. Κανείς δεν θα ξεχάσει το ξέσπασμά του έπειτα από μια νίκη με τη Βιγιαρεάλ «Φώναξα στον Γκουαρντιόλα. Του φώναζα ότι δεν έχει... καρύδια και ότι ήταν γελοίο που δεν μιλούσε στον παίκτη του. Κλότσησα ένα κουτί μπροστά του και έριξα πράγματα στο πάτωμα. Δεν έκανε τίποτα, δεν τον εκνεύρισα. Μάζεψε το κουτί, το έβαλε πίσω στη θέση του και έφυγε από το δωμάτιο» και πρόσθεσε για την αποτυχία της ομάδας: «Είχαμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο εκείνη τη χρονιά, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αποτύχαμε όμως να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ εξαιτίας κακών αποφάσεων από κάποιον». Ο Ζλάταν μετάνιωσε που πήγε στην Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα και σκέφτηκε πως: «Μήπως πρέπει να κρατάς τα όνειρά σου ανεκπλήρωτα, επειδή θα μπορούσε να με καταστρέψει...».



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: